TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Obrovská tragédia: Riaditeľ klubu iClinic Bratislava spáchal samovraždu, dva dni po smrti Borisa Sádeckého

TASR05.11.2021., 10:08h
Vo veku 36 rokov zomrel generálny riaditeľ klubu IHL iClinic Bratislava Capitals Dušan Pašek mladší.
Lajkuj Brainee.sk na

Informovali o tom portály Nového Času a TV JOJ, podľa ktorých bývalý hokejista Slovana Bratislava, Košíc, Skalice či Banskej Bystrice spáchal samovraždu na bratislavskej Kolibe.

K smrti Dušana Pašeka prišlo iba dva dni po tom, ako v tom istom klube zomrel vo veku 24 rokov útočník Boris Sádecký. Ten minulý piatok skolaboval na ľade rakúskeho Dornbirnu, bol vo vážnom stave a napokon skonal na zlyhanie srdca.
Dušan Pašek ml. bol syn legendárneho útočníka Slovana Bratislava a československej reprezentácie Dušana Pašeka st.

​Aj slávny "Ceco" zomrel tragicky, keď ho 14. marca 1998 našli zastreleného v jeho pracovni, smrť vtedajšieho prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) oficiálne uzavreli ako samovraždu. Dušan Pašek ml. bol odchovanec bratislavského hokeja.

V A-tíme Slovana debutoval v sezóne 2003/2004, už v nasledujúcom ročníku sa s bratislavským klubom tešil zo zisku majstrovského titulu. Od ročníka 2006/2007 bol hráčom Skalice, kde strávil tri sezóny. Potom sa presunul do HC Košice, v zápase proti Banskej Bystrici 23. novembra 2010 zaznamenal svoj prvý hetrik v najvyššej slovenskej súťaži.

Na konci sezóny sa tešil zo zisku svojho druhého extraligového titulu. Vo februári 2016 sa rozhodol ukončiť hráčsku kariéru pre dlhodobé zdravotné problémy.

„Slovenský zväz ľadového hokeja vyjadruje úprimnú sústrasť rodine a priateľom zosnulého Dušana Pašeka ml.,” uviedol web hockeyslovakia.sk. Na tragickú smrť reagovali na sociálnej sieti aj predstavitelia najvyššej slovenskej súťaže: „Stále tomu nemôžeme uveriť... V mene Tipos Extraligy vyjadrujeme celej rodine úprimnú sústrasť. Odpočívaj v pokoji, Ceco.”

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 22:59