Facebook/Richard Nyáry
StoryEditor

Richard Nyáry sa stal ôsmym Slovákom, ktorý preplával La Manche. Chladnú vodu prekonal za 16 hodín

kam17.10.2021., 11:20h
Plavec Richard Nyáry v náročných podmienkach dokázal preplávať kanál La Lanche, ktorý spája európsky kontinent s britskými ostrovmi.
Lajkuj Brainee.sk na

Ako informuje príspevok na sociálnej sieti, Nyáry bojoval s ťažkými podmienkami. Na plavbu sa v ten deň vybral ako jediný plavec a približne 40 kilometrový úsek vo vode s teplotou 15 až 16 stupňov sa mu podarilo zdolať za necelých šestnásť hodín (konkrétne 15:57).

Nyáry sa tak stal iba ôsmym Slovákom, ktorým sa niečo také podarilo. Richard však vo vode nie je žiadny nováčik. Je držiteľom mnohých slovenských rekordov, dvojnásobný víťaz svetového pohára v zimnom plávaní a spoludržiteľ svetových a Guinnessových rekordov.

Okrem toho je milovník mrazivej vody - podarilo sa mu pokoriť dve Ľadové míle (1650 metrov). Zvládol to vo vode s teplotou 4,9 a 1,7 stupňa. S prípravou na tento náročný výkon mu pomáhal ten najpovolanejší. Trénerom a radcom mu totiž bol Zoltán Makai, prvý Slovák, ktorému sa podarilo preplávať La Manche.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 05:23