Exšéf kontrarozviedky bol zadržaný (ilu)TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Súd s exšéfom kontrarozviedky Petrom Gašparovičom a expolicajtom Ladislavom Vičanom odložili na október

TASR22.09.2021., 09:53h
Bude pokračovať 14. októbra. Vtedy vypočujú posledných dvoch svedkov a je možné, že na rad už prídu aj záverečné reči.
Lajkuj Brainee.sk na

V kauze s bývalým šéfom kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby (SIS) Petrom G. a bratislavským expolicajtom Ladislavom V. by malo s najväčšou pravdepodobnosťou padnúť rozhodnutie 14. októbra. Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku to uviedla samosudkyňa Ružena Sabová, ktorá dovtedy prerušila hlavné pojednávanie. Prokurátor podal na súd obžalobu z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku. V stredu sa čítali listinné dôkazy.

Sudkyňa na začiatku pojednávania prečítala štatistiku predbežných opatrení vydaných Kriminálnym úradom finančnej správy (KÚFS). Počas informovania o správe Slovenskej informačnej služby (SIS) bola verejnosť z hlavného pojednávania vylúčená.

Na snímke Ladislav V., ktorý bol zadržaný v decembri 2020 počas akcie Judáš v sprievode Zväzu väzenskej a justičnej stráže Na snímke Ladislav V., ktorý bol zadržaný v decembri 2020 počas akcie Judáš v sprievode Zväzu väzenskej a justičnej stráže TASR/Jakub Kotian

Pôvodne malo v stredu vypovedať viacero svedkov. Podnikateľ Dušan Bočkay ospravedlnil svoju neúčasť a sudkyňa vzápätí vyhovela návrhu obhajoby, aby boli on a jeho známy Peter Škorvaga vypočutí v rovnaký deň.

Obžalovaní mali participovať na zrušení predbežného opatrenia vydaného Kriminálnym úradom finančnej správy, ktorý zablokoval obchodnej spoločnosti Bopal majetok. Rozhodnutie KÚFS mali pomôcť zvrátiť prijatím úplatku vo výške 400-tisíc eur, ktorý mali rozdeliť aj iným osobám. Napokon malo prísť k vyplateniu zálohy vo výške 200-tisíc eur. V prípade dokázania viny pred súdom im hrozí trest odňatia slobody v trvaní od desať do 15 rokov. Obžalovaní vyhlásili, že sú nevinní. Prijatie úplatku odmietli.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 08:53