Jaroslav Naď počas tlačovej konferencie strany Demokrati.Akos Cséplö/
StoryEditor

Po Slovensku vylepili proruské billboardy: Ku kontroverznej kampani sa prihlásili Demokrati

TASR10.04.2024., 12:00h

Demokrati chcú kampaňou zabrániť naplneniu výrokov z ich billboardov.

Lajkuj Brainee.sk na

Strana Demokrati sa prihlásila k billboardovej kampani so sloganmi typu Slovensko neprežije bez Ruska, nepotrebujeme Európsku úniu a NATO či výrok, že skutok sa nestal. Upozorniť chce na hrozbu naplnenia výrokov, ktoré pripisuje vládnej koalícii. Vyplýva to z vyjadrenia predsedu strany Jaroslav Naďa.

„Ak prehráme, tieto šialené vety, slogany budú dennodennou realitou na dlhé obdobie,“ vyhlásil Naď na stredajšej tlačovej konferencii. Priznal, že kampaň môže niekoho pobúriť alebo šokovať, no pobúrenie podľa neho vyvolali autori viet už pri ich vyslovení.

image

Smršť medzi influencermi po voľbách. Pil C-ho vyháňajú zo Slovenska, Attila prišiel o sponzora a Rytmus zase nič nepochopil

Na otázky o kritike zo strany organizácie Mier Ukrajine reagoval, že s organizáciou komunikovali. Billboardy strana nestiahne a do konca týždňa majú byť prelepené. Naď chce, aby zarezonovali, pričom podčiarkol potrebu zmeny rétoriky v kampani.

Líder strany tiež zdôraznil, že zahraničnopolitické smerovanie Slovenska nemôže nikto spochybniť. Avizoval, že v najbližších dňoch plánujú ďalšiu fázu kampane a chcú odkazovať aj na základné programové body strany do eurovolieb.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 18:49