Robert Fico začal turné k Medzinárodnému dňu žienBrainee X Canva, Martin Baumann/Canva, Tasr
StoryEditor

Fico začal svoje turné k MDŽ. Vychvaľoval Rusko, na mítingu zazneli piesne ukrajinskej speváčky Ruslany

Nikola Michalkova01.03.2024., 10:30h

Robert Fico započal svoje klasické turné po slovenských mestách. Výroky, ktoré tam odzneli, nemohli už nikoho prekvapiť.

Lajkuj Brainee.sk na

Súčasný premiér Robert Fico začal svoje každoročné turné po slovenských mestách. Organizuje ho pri príležitosti osláv Medzinárodného dňa žien. Prvou zastávkou bol Prešov, kde sa rozložil v Divadle Jonáša Záborského. A niet žiadnym prekvapením, že sa vo veľkej prevahe zišlo ženské publikum, ktoré si slová premiéra prišlo vypočuť.

Program a jeho výroky

Ako informuje portál sme.sk, súčasťou podujatia bol aj bohatý program a vystúpenia mnohých slovenských umelcov, ako napríklad folklórny súbor či kapela Modus. Zazneli aj piesne od ukrajinskej speváčky Ruslany. A hoci zaznela aj ukrajinská hudba, Robert Fico vychvaľoval najmä Rusko. „Bol som v krajine, ktorú mám rád, v Rusku,“ začal rozprávať svoj príbeh o tom, ako si kedysi s vtedajším predsedom Štátnej dumy Sergejom Naryškinom vymenili dary. Fico dostal kameň zo žuly s nápisom Štátna duma Ruskej federácie.

Okrem toho vystúpili aj jeho stranícki kolegovia, ako napríklad Ladislav Kamenický, ktorý ďakoval, že vládu Slovenskej republiky vedie práve Robert Fico alebo Juraj Blanár, ktorý dodal, že sviatok žien oslavujú aj chlapi.

Samozrejme, Ficov predslov k publiku nezostal len pri slovách, ako má rád Rusko. Už všetci vieme, aký postoj zastáva voči LGBTI+ komunite. A nezabudol to pripomenúť. „Ja mám v tom úplne jasno. Vy ste ženy a ja som muž. V Bruseli som videl strednú toaletu pre tých, ktorí nevedia, čo sú. Nabudúce tam nalepím vrtuľník. Svet sa zbláznil,“ vyhlásil. Publikum sa okrem týchto jeho klasických výrokov snažil ohúriť aj vtipmi.

Dav protestujúcich

Pred budovou divadla sa ale zišli ľudia, ktorí nesúhlasia s jeho rétorikou ani spôsobom, akým riadi krajinu. „Nie je nám jedno, čo bude so Slovenskom ďalej. Smerovanie na východ je veľmi nebezpečné,“ hovorí jeden z protestujúcich.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
22. apríl 2024 10:09