Banka lásky sa dostala na titulku amerických novínBanka Lásky, Ján Krošlák/Facebook, Tasr
StoryEditor

Banská Štiavnica v New York Times. Známe americké noviny ospevujú obľúbenú atrakciu: Absolútna šupa, reaguje zakladateľ

Nikola Michalkova16.02.2024., 10:00h

Atrakcia zaľúbených sa dostala na hlavnú stránku prestížnych novín.

Lajkuj Brainee.sk na

Bol 14. február, Valentín, keď známe americké noviny vyšli v tlačovej verzii a na samotnej titulke sa vynímala slovenská atrakcia Banka lásky. Unikátne miesto, kde sa nachádzajú verše Sládkovičovej Maríny, a rôzne iné aktivity. Banská Štiavnica sa naposledy v amerických novinách spomínala v roku 1993. 

Je to veľký úspech

Aj napriek tomu, že Banka lásky je momentálne zatvorená, sa na toto unikátne miesto (nielen) pre zamilovaných nezabúda. Momentálne múzeum opravujú kvôli minuloročnému požiaru, o čom sa píše aj na titulnej strane prestížnych amerických novín New York Times. „Sme na titulke medzinárodnej printovej verzie New York Times International, ktorý má viac ako desať miliónov predplatiteľov, čo je úplný vrchol vrcholov. Absolútna šupa,“ povedal Igor Brossman, jeden zo zakladateľov múzea pre portál pravda.sk.

Ako dodáva, podobný článok v amerických novinách ešte za posledných tridsať rokov nevyšiel. Naposledy sa Banská Štiavnica dostala do novín v roku 1993, keď ju zaradili do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO.

Múzeum minulý rok zničil požiar, ktorý šokoval asi každého obyvateľa na Slovensku. So zatajeným dychom sme sledovali spúšť, ktorú živel po sebe zanechal. Dobrou správou v tom čase bolo, že trezor, v ktorom si ľudia odkladali rôzne predmety, a kde sa nachádzajú verše Sládkovičovej Maríny, zostal nepoškodený. Atrakciu ale plánujú o tri roky opäť otvoriť, a to vo veľkolepejšom štýle.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 07:23