V Topoľčanoch vyčíňa vajíčkový gangMesto Topoľčany, Brainee X Canva/Facebook, Canva
StoryEditor

V slovenskom meste útočí vajíčkový gang. Jedného obyvateľa trafili rovno do oka, polícia nevie páchateľov vypátrať

Nikola Michalkova08.02.2024., 11:00h

Už v januári sa objavila prvá správa o incidente, v ktorom páchatelia po obyvateľke Topoľčian hodili vajce. Ako sa ukázalo, prípad nebol ojedinelý.

Lajkuj Brainee.sk na

Pred niekoľkými týždňami v skupine na Facebooku zverejnil používateľ príspevok, v ktorom písal, že jeho matku napadli neznámi páchatelia. „O 22:15 išla domov z práce a zastavili pri nej autom, spomalili a hádzali do nej vajcia,“ píše pobúrený občan Topoľčian. Príspevok spustil obrovskú diskusiu, pričom sa mnohí obyvatelia rozčuľovali nad primitivizmom páchateľov. Našli sa však aj takí, ktorí opísali svoju vlastnú skúsenosť. Ukázalo sa, že s vajíčkovým gangom sa stretli viacerí.

image

Polícia rozbila gang, ktorý univerzitám nelegálne predával mŕtvoly. Tiel sa následne zbavovali nechutným spôsobom

Vajíčkový gang

Mnohí ľudia, ktorí prišli s vandalmi do styku, tvrdia, že sa incidenty vždy odohrali neskoro večer, konkrétne po desiatej hodine. Kráčali po ulici, keď pri nich spomalilo neznáme auto, z ktorého na nich začali hádzať surové vajíčka. Páchateľov nikto nevidel. Portál noviny.sk priniesol reportáž, kde svoj nepríjemný zážitok opísala obyvateľka Topoľčian Mária. Vracala sa domov z práce, keď pri nej spomalilo auto. „Bolo tam rušno, chlapci sa bláznili a videla som, že na mňa niečo hodili. Mala som ruksak, bundu celú špinavú. To sa všetko roztieklo a v košíku boli žĺtka a škrupiny,“ hovorí.

Mária ale nie je jediná. Vo facebookovej skupine sa tiež viacerí ľudia podelili o svoje skúsenosti s vajíčkovým gangom. „Taká istá skúsenosť. Vystúpila som z autobusu, asi tak o 22:06 a tiež po mne z idúceho auta niekto hodil vajce,“ opísala v komentároch. Incident sa stal v Krušovciach. Skúsenosti opísalo viacero ľudí, pričom vajcia si neodniesli len dospelí, ale aj deti. Vajíčkový gang sa pohybuje po celom meste, incidenty hlásia z viacerých lokalít. Objavili sa aj z okolia.

Zatiaľ čo spomenuté prípady zostali bez ublíženia na zdraví, istý muž také šťastie nemal. Išiel o pol jedenástej večer z práce, keď po ňom neznámi útočníci hodili vajce. Zasiahli ho priamo do oka. Musel vyhľadať lekársku pomoc, pričom mu oko opuchlo a mal tam krvnú podliatinu. Muž opísal, že z auta počul smiech.

Polícia si nevie dať rady

Mestská polícia prípad vyšetruje, avšak stále bez výsledku. Majú síce k dispozícii kamerové záznamy, vajíčkový gang je pravdepodobne veľmi vypočítavý. Kamery auto, ktoré patrí vajíčkovému gangu, nezosnímali. „Malo by ísť o tmavé vozidlo, nebudem hovoriť značku, prezerali sme kamery, ale nepodarilo sa nič nájsť,“ povedal náčelník Mestskej polície v Topoľčanoch Maroš Kmeťko pre noviny.sk. Okrem toho dodáva, že incidenty nikto z poškodených nenahlásil. Aj napriek tomu sa nimi zaoberajú. 

Obyvatelia Topoľčian po týchto informáciách kritizujú kamerový systém. Tvrdia, že je prevažne určený len na udeľovanie pokút, a nie na bezpečnosť ľudí v meste. Polícia po páchateľoch naďalej pátra. Či sa im ich podarí chytiť je stále otázne.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
05. apríl 2024 00:16