Dara RolinsInstagram/dararolins_vermi/
StoryEditor

Zadĺžené Zlaté Moravce lákajú na jarmok vystúpením Dary Rolins. Peniaze mohli použiť inde, sťažujú sa obyvatelia

Nikola Michalkova06.02.2024., 11:00h

Na tradičnom jesennom jarmoku v Zlatých Moravciach vystúpi obľúbená slovenská speváčka, ktorá len nedávno vypredala pražskú O2 Arénu. Obyvatelia toto rozhodnutie ale kritizujú.

Lajkuj Brainee.sk na

Mestá na Slovensku každoročne organizujú obľúbené tradičné jarmoky, ktoré sú príležitosťou zabaviť sa a podporiť aj trhovníkov. Svojím kultúrnym programom sa okrem toho snažila prilákať aj ľudí z celého Slovenska. Zlaté Moravce tento rok stavili na slovenskú divu. 

Veľké meno

Zlaté Moravce tento rok stavili na obľúbenú slovenskú speváčku. Ako informuje portál tvnoviny.sk, tradičný jarmok sa v meste bude konať na jeseň, konkrétne 27. a 28. septembra. Rezervovať vystúpenia je ale potrebné čím skôr. Mesto sa rozhodlo staviť na slovenskú bohyňu Daru Rolins, ktorá len nedávno vypredala pražskú O2 arénu. A práve toto rozhodnutie rozdelilo obyvateľov. Dôvodom je aj to, že Zlaté Moravce sú najviac zadlženým mestom na Slovensku.

Obyvatelia sa tak rozdelili na dva tábory. Zatiaľ čo niektorí sa na vystúpenie tešia, tí druhí ho zase kritizujú. Tvrdia totiž, že peniaze určené na honorár pre speváčku mohla radnica využiť inde.

image

Myslíte si, že poznáte slovenské mestá? Skúste určiť, či poznáte naše námestia len na základe jedinej fotografie

Podľa informácií portálu tvnoviny.sk, mesto na jarmok vyčlenilo celkovo 20 tisíc eur. Suma je určená na dvojdňový program, pričom Dare Rolins zaplatia polovicu. Šéfka kultúrneho strediska hovorí, že kritika bude vždy a aj napriek nespokojnosti sa investícia vyplatí. „Atmosféra a potom ohlasy nás stále usvedčujú v tom, že sa to oplatí, aj keď je zopár ľudí nespokojných,“ vyjadrila sa Simona Holubová.

Dôvody zadlženia

Primátor mesta Dušan Husár hovorí, že mesto je v dlhoch najmä kvôli súdnym sporom s bývalými zamestnancami či oddlženiu nemocnice. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 15:22