Vianočné trhy vo Viedni a v Gdansku.Ian Gee, Jeremiah Treefrog/Twitter
StoryEditor

PREHĽAD Vianočné trhy začnú už v novembri. Poznáme konkrétne dátumy, kedy si budeš môcť dať v Bratislave, Prahe a Viedni punč

Nikola Michalkova20.10.2023., 12:00h

V článku ti prinášame zoznam najpopulárnejších vianočných trhov a ich dátumy.

Lajkuj Brainee.sk na

Vianočné trhy sú populárnym lákadlom návštevníkov po celom svete. Sú miestom, kde sa ľudia môžu nielen pokochať krásnou výzdobou, ale aj načerpať vianočnú atmosféru a vybrať si z bohatej ponuky dekorácií, punču či jedla. 

Niekoľko rokov mestá po celom svete organizujú vianočné trhy, aby prilákali miestnych a turistov. Spoločne si vychutnajú príjemnú atmosféru, do pozadia hrajú vianočné koledy a ľudia na moment zabudnú na to zlé. My ti prinášame zoznam najznámejších vianočných trhov.

image

Nalaď sa na sviatky ako sa patrí. Toto sú najlepšie vianočné epizódy našich milovaných seriálov

Bratislava 

Začneme na Slovensku. Každoročne sa konajú vianočné trhy aj v našom hlavnom meste. Tento rok to nebude inak. Konať sa budú na Hlavnom a Františkánskom námestí. Svoje brány otvoria  23. novembra a skončia presne o mesiac, 23. decembra. 

Praha

U našich českých susedov si tiež vianočné trhy našli svoju obľubu. Určite poznáš tie, ktoré sa konajú na Staromestskom námestí pri obľúbenom Orloji. Na tomto mieste sa vianočné trhy začnú druhého decembra a skončia šiesteho januára. Okrem toho sa vianočné trhy konajú aj na Námestí republiky, kde sa začnú o niečo skôr, a to 25. novembra a skončia na Štedrý deň. 

Viedeň 

V Rakúsku si tiež toto krásne podujatie našlo svoju obľubu aj u Slovákov. Najznámejšie trhy sa konajú na Rathausplatz. Svoje brány otvoria desiateho novembra a zatvoria sa 26. decembra. 

image

Viedeň

Ian Gee/Twitter

Budapešť

Ani Maďarsko nie je výnimkou a aj tento rok ľudí potešia vianočnými trhmi. Najznámejšie trhy Vorosmarty Christmas Market budeš môcť navštíviť od 17. novembra do 31. decembra. 

Poľsko

Mesto Gdansk patrí medzi najkrajšie mestá s bohatou architektúrou. Preto ani vianočné trhy nemôžu chýbať. Ak preto chceš navštíviť aj poľské vianočné trhy, budeš tak môcť urobiť od 24. novembra do 23. decembra.

image

Gdansk v Poľsku

Jeremiah Treefrog/Twitter

Nemecko

V Nemecku máš dve možnosti, kde môžeš ísť načerpať vianočnú energiu. V Berlíne sa vianočné trhy na Charlottenburg Palace začínajú 27. novembra a končia 30. decembra. V Kolíne začnú o pár dní skôr, konkrétne 23. novembra a skončia 23. decembra. 

New York

Je to síce o niečo ďalej, ale New York patrí medzi obľúbené miesto, kde viacero ľudí chodieva na vianočné trhy. Alebo minimálne sa to radí medzi ich ciele v živote. Nech je to ako chce, ak by si predsa len chcel za trhmi vycestovať ďalej, v New Yorku sa nachádzajú najväčšie trhy na Union Square. Svoje brány otvoria 16. novembra a zatvoria sa 24. decembra. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 07:28