Robert Fico a Robert Kaliňák.Jaroslav Novák/Tasr
StoryEditor

Pellegrini oznámil, že o koalícii budú rokovať už len s Ficom a Dankom. O Šimečkovi povedal, že je neskúsený

bed10.10.2023., 16:00h

Predsedníctvo strany Hlas na tlačovej konferencii oznámilo, že nadchádzajúce rokovania o zostavení koalície bude viesť už len so Smerom-SSD a Slovenskou národnou stranou.

Lajkuj Brainee.sk na

„Hlas robí správne rozhodnutie, ak dal svojmu predsedovi mandát rokovať o zostavení koalície so Smerom a SNS,“ potvrdil Pellegrini na tlačovej konferencii, ktorú zvolal v utorok popoludní. 

Práve Pelelgrini viackrát pred voľbami spomenul, že s Robertom Ficom si pôsobenie vo vláde nevie predstaviť. Na tlačovej konferencii povedal, že trojkoalícia so Slovenskou národnou stranou a so Smerom je preňho prijateľnejšia ako s konzervatívcami a progresívcami. "Šimečka nie je skúsený a pripravený viesť takéto rokovania, preto takto dopadli," reagoval na Michala Šimečku.

Pellegrini zdôvodnil, že podoby možnej koalície zadefinovalo aj KDH, keď odmietlo účasť vo vláde so Smerom a zároveň zdôrazňovalo červené čiary voči Progresívnemu Slovensku.

Strana odmieta tiež povolebný pat. "Možnosť, že by žiadna vláda na Slovensku nevznikla, neprichádza v žiadnom prípade do úvahy," vyhlásil Pellegrini. Líder Hlasu ocenil aj ponuku PS. Podotkol však, že mu nešlo o kreslo premiéra.

Správu aktualizujeme.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 13:42