Juraj RizmanRichard Filipko/mafra/
StoryEditor

Partner Čaputovej Rizman pricestoval do Kyjeva. Pozvala ho Zelenského žena, možno sa stretne s Richardom Gereom

TASR06.09.2023., 12:00h

Partner Zuzany Čaputovej v stredu pricestoval do Kyjeva, kde sa zúčastní summitu. Bude sa týkať psychického zdravia.

Lajkuj Brainee.sk na

Partner prezidentky Zuzany Čaputovej Juraj Rizman v stredu pricestoval na Ukrajinu, konkrétne do Kyjeva. Pozvala ho manželka ukrajinského prezidenta Olena Zelenská. V Kyjeve sa totiž koná tretí samir prvých dám a pánov. 

Samit už tretíkrát organizuje práve ukrajinská prvá dáma. Hlavnou témou bude duševné zdravie. Ako uviedla prezidentka Čaputová na svojej facebookovej stránke, „diskutovať sa bude o rovnováhe medzi odolnosťou a krehkosťou duševného zdravia či vplyve vojny na duševné zdravie, ako aj o problémoch, ktoré trápia mladú generáciu.“

Zúčastní sa aj americký herec

Na summite sa okrem partnera prezidentky zúčastní aj prvá dáma Českej republiky Eva Pavlová, Diana Nausėdienė z Litvy a Sirje Karis z Estónska. Z mužského zastúpenia tam bude manžel slovinskej prezidentky Aleš Musar. 

Medzi účastníkmi sú aj herecké osobnosti. Jeden z panelov bude moderovať britský herec Stephen Fry, ktorý hral aj v známych filmoch Hobit. V ďalšom paneli vystúpi Juraj spolu s americkým hercom Richardom Gereom. Tí sú známy aj osvetou v oblasti psychického zdravia a taktiež aj popularizáciou témy. 

Juraj má aj iný program

To nebude všetko, čoho sa Juraj Rizman zúčastní. Jeho ďalší program je spojený s rekonštrukciou vojnou zničenej krajiny a tiež humanitárnymi projektami. Juraja Rizmana na Ukrajine sprevádzajú aj splnomocnenec vlády pre rozvoj občianskej spoločnosti Filip Vagač a riaditeľ Ligy za duševné zdravie Andrej Vršanský. Slovenská organizácia plánuje rozšíriť svoje aktivity aj na Ukrajine.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
30. apríl 2024 06:09