elements.envato.com
StoryEditor

Najrozšírenejšie mýty o drevených fasádach: týmto určite neverte!

PR článok25.04.2023., 00:00h

Niektoré stavebné riešenia sú stále opradené množstvom mýtov. Tradujú sa doslova z generácie na generáciu a aj napriek tomu, že technológie výrazne pokročili, s niektorými sa môžeme stretnúť aj dnes. Nevyhli sa ani dreveným fasádam.

Lajkuj Brainee.sk na

Drevené fasády sú ideálnym spôsobom, ako oživiť vonkajší vzhľad stavby a dosiahnuť zaujímavé úžitkové vlastnosti. Navyše, lepší materiál ako drevo by ste pre stavbu v lone prírody hľadali iba ťažko. Fasády z dreva môžu zdobiť chaty, rodinné domy, vily ale tiež penzióny či iné ubytovacie zariadenia a nemožno im uprieť množstvo výhod. Popri nich sa ale stále môžete stretnúť aj s niektorými zavádzajúcimi tvrdeniami, ktorým by bola rozhodne škoda uveriť.

Drevo má krátku životnosť a rýchlo hnije

Veľa ľudí považuje drevo za príliš chúlostivý materiál s nízkou odolnosťou voči poveternostným vplyvom, avšak úplne neprávom. Drevo ako prírodný materiál pochopiteľne podlieha vplyvom počasia a mení farebnosť. Pri výbere kvalitného dreva a správnom prevetrávaní však o životnosť nemusíte mať obavy. Na trhu nájdete viaceré exotické dreviny s minimálnymi nárokmi na údržbu, ktorým stačí raz za pár rokov venovať trochu pozornosti.

image
elements.envato.com

Drevená fasáda podporuje tvorbu plesní

Plesne v interiéri sú najčastejšie spôsobené v dôsledku nesprávneho užívania stavby, problémov s oknami či nedostatočnou izoláciou. Sama o sebe drevená fasáda vznik plesní v interiéri nespôsobuje, keďže je realizovaná ako odvetrávaná a tak je drevo schopné vyschnúť. Pri tvorbe plesní sa oplatí vyhľadať službu lokalizácia úniku vody cena a vykonať detekciu, vďaka ktorej odhalíte tú pravú príčinu.

Fasáda z dreva zle izoluje

Pri drevených fasádach je možné dosiahnuť vynikajúce izolačné vlastnosti. Pochopiteľne, v takom prípade je samozrejmosť realizácia tzv. odvetrávanej fasády s podkladovým roštom a kvalitnou tepelnou izoláciou spolu s odvetrávacou vzduchovou medzerou. Drevené fasády sú tak v každom prípade nielen vizuálne atraktívnou, ale aj funkčnou alternatívou k iným typom fasád.

 

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 06:09