Europoslankyňa sa svojim followerom zverila s nepríjemnou správou. Vyzýva ženy, aby nezabúdali na vyšetrenie prsníkov.Instagram/lucia Ďuriš Nicholsonová/
StoryEditor

Nicholsonová apeluje na ženy: Nebuďte hlúpe ako ja, neodkladajte mamografiu. Lekár mi našiel niečo v prsníku

Martina Bednárová04.07.2022., 12:00h

Poslankyňa pred odletom do Štrasburgu stihla vyšetrenie, ktoré by mali po 40-tke absolvovať preventívne všetky ženy. Výsledok nie je potešujúci.

Lajkuj Brainee.sk na

„Nepanikárim, ale nebuďte ako ja a choďte na pravidelné vyšetrenie prsníkov,“ apeluje na followerov europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová. Vo svojich 45-tich rokoch bola na mamografické vyšetrenie prsníkov. Aj podľa jej slov to bolo pomerne neskoro, keďže išlo o jej prvé vyšetrenie takéhoto druhu. Ide o relatívne bezbolestné vyšetrenie, ktoré by mali na Slovensku podstupovať ženy po 40-tke, alebo aj mladšie, ak majú v rodine výskyt rakoviny prsníka či ženských orgánov.

Pri vyšetrení v nemocnici našli poslankyni „niečo“ na pravej strane. „Vy nebuďte také hlúpe ako ja. Lekár mi povedal, nech nepanikárim, tak nepanikárim,“ zveruje sa poslankyňa, ktorá si vo videu zároveň vyčíta, že s vyšetrením tak dlho otáľala.

Nález jej budú sledovať na pravidelných kontrolách. Poslankyňa využila vlastnú skúsenosť na otvorenie témy, ktorá je stále v slovenskej spoločnosti tabu.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 18:20