Poslanec NR SR Luboš Blaha.Jaroslav Novák/Tasr
StoryEditor

Facebooku došla trpezlivosť. Blahovi nadobro zrušil stránku s takmer 200-tisíc fanúšikmi

Alexandra Ševčíková14.06.2022., 14:58h

Poslancovi strany SMER -SD vypli facebookovú stránku s viac ako 174-tisícmi sledovateľov.

Lajkuj Brainee.sk na

„Táto stránka bola odstránená pre opakované porušovanie našich pravidiel týkajúcich sa nenávistných prejavov, šikanovania a obťažovania, podnecovania k násiliu a šírenia dezinformácií o covide-19,“ informovalo tlačové oddelenie Facebooku.

Platforma je síce známa svojou otvorenosťou všetkým názorom, no ako uviedla v stanovisku, tak chcel aby sa na nej ľudia cítili bezpečne. Práve preto má prísne pravidlá pre to, čo je a čo nie je na tejto sociálnej sieti dovolené.

image

Väčšina Slovákov v tom má jasno. Dezinformácií je čoraz viac, sociálne siete ich zviditeľňujú

Politik známy svojimi útočnými statusmi už v minulosti niekoľkokrát porušil pravidlá sociálnej siete. V minulosti napríklad viackrát zaútočil aj na prezidentku Zuzanu Čaputovú. Facebook sa preto rozhodol jeho stránku „vypnúť“. Podľa všetkého bola jeho stránka zrušená definitívne a v budúcnosti nebude obnovená. 

Na oficiálnom profile strany SMER-SD informoval: „Americká sociálna sieť mi odkázala, že bude takmer celý jún sťahovať dosah mojich príspevkov. V praxi to znamená, že sa moje statusy nikomu neobjavujú.“ Svojich priaznivcov v príspevku prosil, aby jeho statusy čo najviac zdieľali „aj napriek cenzúre zo strany sociálnej siete“.

Vyjadril sa, že neporušil žiadnu z noriem Facebooku. „Napriek opakovaným žiadostiam mi neboli schopní napísať, za čo konkrétne Američania obmedzujú moju slobodu slova a diskriminujú slovenského opozičného poslanca,“ napísal v príspevku Blaha. Zároveň oznámil, že skôr či neskôr mu profil pravdepodobne vypnú.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 05:36