Na snímke nový komisár pre deti Jozef Mikloško počas tlačovej konferencie v Bratislave v stredu 1. júna 2022. Mikloško predstavil programový zámer a priority pre nastávajúce funkčné obdobie v úlohe komisára. FOTO TASR - Jakub Kotian *** Local Caption *** portrét šírkaJakub Kotian/Tasr
StoryEditor

Nový komisár pre deti: Homosexuálne páry nie sú vhodné na adopciu detí

TASR01.06.2022., 12:45h

Nový komisár pre deti Jozef Mikloško trvá na názore, že páry rovnakého pohlavia nie sú vhodné na adopciu detí. Uviedol to po stredajšom tlačovom brífingu. Zdôraznil, že sa chce venovať všetkým deťom rovnako, a to bez ohľadu na ich sexuálnu orientáciu.

Lajkuj Brainee.sk na

„V tomto smere rešpektujem platnú legislatívu, ktorá o tomto jasne hovorí. Môj názor je, že to nie je vhodné pre deti,“ dodal. Danú tému nechce otvárať, pretože to podľa jeho názoru nie je najväčším problémom, ktorý deti trápi.

Kto je Jozef Mikloško?

 

Mikloško je zakladateľom spoločnosti Úsmev ako dar, na post detského ombudsmana ho nominoval poslanec Marcel Mihalik (OĽaNO). Za Mikloška v parlamente hlasovalo skoro celé hnutie OĽaNO, Sme rodina, ale aj Smer a kuffovci. Funkčné obdobie bude mať šesť rokov. Za zmienku určite stojí aj to, Mikloško prehlásil, že Viera Tomanová predviedla počas svojej kontroverznej kariéry kus dobrej práce. Jeho otec, Jozef Mikloško starší, je bývalý podpredseda vlády ČSFR, bývalý veľvyslanec Slovenska v Taliansku, starší brat Františka Mikloška.

 

Zamerá sa na témy duševného zdravia či chudoby

Mikloško chce vo funkcii presadzovať záujmy všetkých detí. Prioritne sa chce zamerať na témy duševného zdravia či chudoby. Sústrediť sa chce tiež na problémy vyňatých detí či marginalizovaných skupín.

Poslanci Národnej rady (NR) SR Mikloška do funkcie detského ombudsmana zvolili 25. mája. V úrade nahradil Vieru Tomanovú. Komisár pre deti má chrániť ich práva na súdoch či úradoch.

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 14:09