obžalovaný bývalý generálny prokurátor Dobroslav T. prichádza na hlavné pojednávanie v kauze Gorila na Okresný súdTASR/Pavol Zachar
StoryEditor

V kauze Gorila pokračuje súdny proces s Dobroslavom Trnkom

TASR13.09.2021., 09:32h
Pred samosudcom Okresného súdu (OS) Bratislava I pokračuje v pondelok hlavné pojednávanie s bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom T. v kauze Gorila.
Lajkuj Brainee.sk na

Na proces sa dostavil ako Dobroslav T., tak aj jeho obhajca Martin Krakovský a prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Rastislav Hruška. Na pojednávanie chcel pôvodne sudca predvolať znalcov. Na ich vypočutí trval minulý týždeň obžalovaný a jeho obhajca Krakovský.

Prokurátor ÚŠP zase navrhuje vypočuť príslušníkov Policajného zboru SR. Napokon pre časovú lehotu a dopravnú situáciu znalcov na pondelok nevolali. Majú sa prehrávať časti Gorily. Podľa obhajoby Dobroslava T. však tieto nahrávky boli získané a vyhotovené nezákonným spôsobom a nemôžu byť použité v trestnom konaní pred súdom. "Namietam vykonanie takéhoto dôkazu. Predmetné nahrávky považujem ako získané nezákonne, došlo k porušeniu Občianskeho zákonníka, konkrétne ochrany súkromia. Môj klient nedal súhlas, aby bol jeho prejav nahrávaný. Absentuje súhlas dotknutej osoby," zdôraznil advokát.

Na snímke obžalovaný bývalý generálny prokurátor Dobroslav T. prichádza na hlavné pojednávanie v kauze Gorila na Okresný súd Na snímke obžalovaný bývalý generálny prokurátor Dobroslav T. prichádza na hlavné pojednávanie v kauze Gorila na Okresný súd TASR/Pavol Zachar

Naposledy 7. septembra pred súdom vypovedal bývalý generálny prokurátor Jaromír Čižnár. Vypovedal aj bývalý informatik Generálnej prokuratúry (GP) SR. Prokurátor ÚŠP podal obžalobu na Dobroslava T. zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa na súd začiatkom mája. Podľa záverov vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry bývalý šéf Generálnej prokuratúry SR nestíhal všetky trestné činy, o ktorých sa dozvedel.

Obvinený mal podľa polície od podnikateľa Mariana K. prevziať zvukovú nahrávku obsahujúcu rozhovory osôb z podnikateľského prostredia, politikov a predstaviteľov štátnych orgánov. Z rozhovorov mali pritom vyplývať podozrenia zo spáchania viacerých trestných činov, najmä korupčného charakteru.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 17:54