TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

V Martine napadli známeho výtvarníka. Zbili ho do bezvedomia

TASR05.08.2021., 09:27h
V Martine napadli výtvarníka Petra Kalmusa. Umelca následne ošetrili v Univerzitnej nemocnici Martin (UNM). Pre TASR to potvrdila Zuzana Marčeková z marketingového oddelenia UNM. Upozornil na to týždenník .týždeň.
Lajkuj Brainee.sk na

„Môžeme potvrdiť, že bol u nás ošetrený a prepustený domov,” povedala Marčeková. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriely Kremeňovej polícia ku konkrétnym osobám informácie neposkytuje.

„Informácie poskytujeme k prípadom, a to len v takom rozsahu, ako to umožňuje stav konkrétnej vyšetrovanej, objasňovanej, respektíve preverovanej veci,” uviedla pre TASR Kremeňová.

Matica slovenská odsudzuje výtržnosti

Matica slovenská odsudzuje výtržnosti iniciované neznámou osobou na slávnostnom odhalení busty Alexandra Dubčeka v stredu na nádvorí Matice v Martine. Podľa hovorkyne Matice Slovenskej Veroniky Grznárovej bolo v tejto súvislosti ihneď po ukončení kultúrneho podujatia podané trestné oznámenie.

„Narušiteľ podujatia sa správal agresívne a svojím konaním priamo narúšal pokojný a pietny priebeh kultúrneho podujatia. Neznámy muž fyzicky bránil aktu kladenia vencov k buste Alexandra Dubčeka a inicioval neprimeraný fyzický kontakt s účastníkmi podujatia. Podľa záznamu o podaní oznámenia niektorých prítomných z obecenstva fyzicky a verbálne napadol,” uviedla v reakcii na medializované informácie Grznárová.

Narušiteľ podujatia podľa nej nereagoval na slušné výzvy organizátorov na ukončenie svojho správania ani na opustenie priestoru. „Preto bol z priestoru vykázaný za bránu pozemku MS, kde si ľahol na okraj chodníka. Na podujatí bolo prítomných približne 150 ľudí, medzi ktorými sa nachádzali aj deti,” dodala hovorkyňa MS.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 14:23