TASR/Dano Veselský
StoryEditor

Očkovacia lotéria začína fiaskom. Web nespustili, ak chceš vyhrať 100-tisíc, musíš vedieť heslo

Miroslav Kamody01.08.2021., 13:44h
Očkovacia lotéria sa začala obrovským fiaskom. Web stále nefunguje, nehovoriac, že o tom, ako bude fungovať, nikto oficiálne ľudí neinformoval.
Lajkuj Brainee.sk na

Ak aj ty patríš k ľuďom, ktorí sa tešili na spustenie očakávanej očkovacej lotérie, pravdepodobne si dnes zostal poriadne prekvapený a sklamaný. Keď sa totiž na webe www.bytzdravyjevyhra.sk skončilo odpočítavanie do jej spustenia, nič sa nestalo. 

Lotéria jednoducho ešte nezačala, čo je problémom sa však nevie. Rovnako sme tak do dnešného dňa nevedeli, ako bude fungovať. Podľa poslednej aktualizácie by sa očkovacia lotéria nakoniec mala spustiť dnes o 20.00. 

Správu neskôr potvrdilo aj Ministerstvo financií. „Takýmto spôsobom chceme motivovať tých, ktorí sa ešte nerozhodli očkovať a rovnako aj odmeniť ľudí, ktorí sú zodpovední,” uviedol rezort. Ďalšie informácie plánuje ministerstvo poskytnúť v pondelok (2. 8.) na avizovanej tlačovej konferencii.

Do očkovacej prémie sa budú môcť zapojiť všetci bez ohľadu na to, kedy a akou vakcínou proti ochoreniu COVID-19 sa dali zaočkovať. „Ak majú za sebou jednu dávku, do žrebovania budú zaradení jedenkrát. Ten, kto už absolvoval očkovanie oboma dávkami, je do žrebovania automaticky zaradený dvakrát,” priblížilo ministerstvo.

TASR/Roman Hanc

​Ministerstvo dodalo, že registračný systém naprojektovalo do veľkej miery vo svojej réžii a využilo naň najmä interné kapacity odborníkov na informačné technológie. Upozornilo, že projekt spúšťa len dva týždne od podpisu legislatívy prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou.

Čo sa týka systému lotérie, do ktorej vláda napumpovala takmer 10-milónov eur, nové informácie neprinieslo žiadne ministerstvo či politik, ale komentátor denníka SME Peter Tkačenko. „Využil som nedeľné dopoludnie a namiesto vás som si prečítal štatút bambusovej lotérie. A to je veľká vec,” napísal na svojom Facebooku.

MF SR

„Nielenže si len tak z prsta vycucal, že na lotériu treba za dvanásť týždňov minúť takmer rovných 10 miliónov eur, on ešte trvá na tom, že kto chce niečo vyhrať zo spoločných peňazí, musí sa na jeho dielo aj pozerať.”

Podľa štatútu sa totiž každý týždeň od 15. augusta budú žrebovať takéto výhry:

  • Prémiová výhra: 5x100 000 eur
  • Automatická výhra 5x1 000 eur
  • Štandardná výhra 25x10 000 eur
  • Základná výhra 100x 1 000 eur

Aby si však nakoniec mohol vyhrať 100-tisícovú výhru, musíš najprv vyhrať automatickú výhru. Následne priamo v živom prenose povedia tvoje celé meno a zavolajú ti. Ty budeš musieť do dvadsiatich sekúnd na prvý pokus zdvihnúť, inak máš smolu a o výhru si prišiel. 

To však nie je všetko. Počas prenosu zaznie heslo, ktoré budeš musieť zopakovať. dvadsiatich sekúnd na prvý pokus zdvihnúť, inak máte smolu. „Nebude si totiž z verejných peňazí pripisovať väčšiu výhru nikto, kto sa naživo nepozeral na bambusovo dielo,” dodáva na koniec komentátor. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 03:47