TASR/Jakub Kotian, Facebook/Romana Tabák
StoryEditor

Od tenisovej hviezdy po chodiacu katastrofu. Romana Tabák a jej najväčšie trapasy

Miroslav KamodyTASR23.07.2021., 08:00h
Mladá poslankyňa sa do povedomia verejnosti dostala hlavne ako tenistka a politička, na ktorú sa lepia trapasy. Toto sú jej tie najväčšie.
Lajkuj Brainee.sk na

V spoločnosti rezonuje fotografia poslankyne Romany Tabák v tatranskom horskom potoku na území národného parku. Ako miesto označila Studenovodské vodopády, kde platí najprísnejší stupeň ochrany.

Podľa nej to však nie je pravda, lebo miesto vzniku fotky zle označila. „Som pripravená niesť zodpovednosť, ak som urobila niečo zakázané,“ napísala na sociálnej sieti. Ak by sa informácia potvrdila, politička bude mať problém. 

Správa Tatranského národného parku už oznámila, že podá podnet na Slovenskú inšpekciu životného prostredia. Ani zďaleka však nejde o jediný trapas, ktorý sa Tabák podaril. My sme pre teba vybrali tie, ktoré najviac zarezonovali. A že ich je poriadne veľa. 

Facebook/Romana Tabak

Tenisová hviezda a pokuta od televízie JOJ

Romana Tabák patrila medzi najväčšie slovenské tenisové talenty. V roku 2008 sa dokonca prebojovala do semifinále juniorského turnaja vo Wimbledone. V roku 2007 zase prekvapivo účinkovala v šou s názvom Hľadá sa Supermodelka.

V tom čase mala iba 15 rokov a do súťaže sa dostala bez povedomia otca. „On ma sem ani nechcel pustiť, dovolila mi to len mama. Strašne na mňa žiarli, a strašne sa týmto potupil, a vie veľmi dobre, že už nebudú veci tak ako predtým,“ povedala. Do šou sa už nevrátila, pričom jej televízia hrozila 300-tisícovou pokutou.

Pózovanie v múzeu holokaustu

V septembri minulého roka Tabák pridala ku dňu obetí holokaustu a rasového násilia na svoj Facebook fotografiu s emotívnym popisom. „Veľmi s touto komunitou súcitím a aj to je jeden z dôvodov, kvôli ktorému som dala svojmu synovi židovské meno Isaac,“ Ľudia písali, že nemajú problém s textom, ale s pózovaním v Židovskom múzeu v Berlíne.

Tabák reagovala, že fotka vznikla pred rokmi a je jediná, ktorú z miesta má. „To, že je fotka z 2014 je jedna vec... ale že ste za šesť rokov nedospeli k takej sebareflexii, že by ste vedeli zhodnotiť, že sa to jednoducho nehodí pridať takúto fotku, je neuveriteľné,“ reagovala jedna užívateľka.  

Dovolenka počas pandémie

V marci 2021, keď sa týždenný priemer nových prípadov koronavírusu na Slovensku pohyboval nad hranicou 2-tisíc, niekto odfotil Tabák na letisku. Cez príbehy na Instagrame začala vysvetľovať, že cestovanie ako také nebolo zakázané a jediné, čo sa vyžaduje, je PCR test po návrate domov. 

„To, že niečo môžete spraviť ešte neznamená, že to máte spraviť,“ reagoval na výlet svojej straníckej kolegyne Andrej Stančík. Poslankyňu vtedy kritizovali viacerí kolegovia. 

Rúšková dráma

Pamätné sú aj momenty z parlamentu. O najväčší rozruch sa postarala, keď si sťažovala, že nevie dýchať v rúšku. Opýtala sa, či si ho môže dať dole, no bola upozornená, že jej hrozí pokuta. Aj napriek tomu si ho nakoniec zložila a so smiechom si čupla za rečnícky pult. 

Pri odvolávaní Igora Matoviča sa zase prihlásila s faktickou poznámkou: „Pán opozičný poslanec Blanár, prepáčte, ale obsah vašej rozpravy je v preklade pre tých, ktorí nerozumejú - blaa, bla, bla, blaa, bla, bla bla bla. A ešte som si zapamätala, že blaa, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla. Ďakujem.“

Kollárova diplomovka

O rozruch sa postarala aj vtedy, keď mal Boris Kollár pred koaličnými partnermi obhajovať diplomovú prácu. Pred stretnutím bola Tabák poriadne rozohnená. Neskôr však úplne otočila a pre SME povedala, že práca je v poriadku. Tvrdila, že Kollár zodpovedal všetky otázky a držia spolu. 

Pre mnohých bolo kontroverzné aj zistenie, že tvorí pár so synom Ľuboša Kosíka, jedného z najhľadanejších Slovákov. Toho odsúdili na 14 rokov za falšovanie zmeniek. Okrem toho mal byť zapletený v únose syna prezidenta Kováča. Tabák paradoxne sedí v parlamente s matkou Róberta Remiáša, ktorý v súvislosti s touto kauzou prišiel o život. 

Rozlúčka s Milanom Lasicom

V posledných dňoch Tabák „bodovala“ aj pri uctení si pamiatky herca Milana Lasicu. Pred hotelom Tatra položila kyticu a zapálila sviečku pri smetnom koši. Až potom si uvedomila, že pietne miesto sa nachádza pred vstupom do Divadla L + S, ktoré sa nachádza vo vnútri hotela. 

Pripomeňme, že odkedy sa poslankyňa dostala do parlamentu, tak neprišla so žiadnou interpeláciou či pozmeňujúcim a doplňujúcim návrhom. S veľkou skupinou poslancov predložila iba jeden návrh nového zákona a jednu novelu zákona. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 12:31