TASR/AP
StoryEditor

Zmena počasia zasiahne celé Slovensko. Čo nás čaká cez víkend?

TASR09.07.2021., 09:31h
SHMÚ upozorňuje, že počas piatka sa takmer na celom území Slovenska môžu vyskytnúť búrky. Vydal preto výstrahy prvého stupňa.
Lajkuj Brainee.sk na

Naďalej platí aj výstraha pred vysokými teplotami, a to na východe krajiny.

Výstrahy pred búrkami platia pre všetky kraje do 18:00, s výnimkou Košického a Prešovského kraja, kde platí výstraha až do 21:00. SHMÚ upozorňuje aj na pravdepodobnosť búrok s krúpami. „S búrkami môžu byť spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 až 40 milimetrov a nárazy vetra rýchlosť 65 až 85 kilometrov za hodinu,“ píše ústav na svojom webe.

Zároveň upozorňuje aj na možný prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov, napríklad stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov, podjazdov.

Pre viaceré okresy Košického a Prešovského kraja vydal SHMÚ výstrahu pred vysokými teplotami. Tie môžu v tejto oblasti dosiahnuť ojedinele až 33 stupňov Celzia. Výstraha platí od 13:00 do 18:00.

Víkend bude teplý, ale nie horúci. Podľa stránky imeteo.sk meteorológovia hlásia, že peknú slnečnú sobotu s teplotami do výšky max. 27 stupňov, v nedeľu budú teploty podobné, podnebie sa môže miestami zamračiť.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 18:32