FB/Polícia SR
StoryEditor

Poplach na súdoch po celom Slovensku. Niekto nahlásil bombu, nekonkretizoval však mesto

TASR29.06.2021., 11:50h
Na súdoch bola v utorok nahlásená bomba. Volajúci nekonkretizoval, o ktoré súdy na území SR má ísť. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa bratislavskej polície Veronika Martiniaková.
Lajkuj Brainee.sk na

„Ihneď po prijatí oznámenia boli zo strany bratislavskej polície vykonané všetky potrebné úkony, ktorých cieľom je preveriť pravdivosť uvedeného oznámenia,“ uviedla Martiniaková.

Dodala, že o prijatom oznámení boli upovedomené aj ostatné krajské riaditeľstvá polície na Slovensku.

Bombová hrozba na súdoch sa nepotvrdila

Bombová hrozba, ktorá bola v utorok doobeda nahlásená na súdoch, sa nepotvrdila. Polícia začala trestné stíhanie pre šírenie poplašnej správy. TASR o tom informovala Veronika Martiniaková.

„V súvislosti s prijatým oznámením o uložení nástražného výbušného systému v budovách súdov boli vykonané pyrotechnické prehliadky, ktoré skončili s negatívnym výsledkom,“ vysvetlila hovorkyňa.

V dôsledku vzniknutej situácie bolo prerušené aj Veliteľské zhromaždenie náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl (GŠ OS) SR. Zúčastniť sa na ňom mala aj prezidentka a hlavná veliteľka OS SR Zuzana Čaputová a minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO).

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 01:34