TASR/Edmund Örzsik
StoryEditor

Pekelné horúčavy budú pokračovať aj dnes. Niektoré časti Slovenska potrápia aj silné búrky

TASR21.06.2021., 10:28h
Meteorológovia v pondelok varujú pred horúčavami a búrkami. V tejto súvislosti vydali výstrahy prvého aj druhého stupňa, ktoré platia pre takmer celé územie Slovenska. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojom webe.
Lajkuj Brainee.sk na

Výstrahy pred vysokými teplotami platia pre všetky kraje na Slovensku, a to od 13.00 do 18.00 h. Teplota sa môže vyšplhať až na 36 stupňov Celzia.

Druhý stupeň výstrahy platí pre Bratislavský, Nitriansky a Trnavský kraj, prvý stupeň pre Banskobystrický, Trenčiansky a Košický kraj, ako aj pre okresy Vranov nad Topľou, Bytča a Žilina.

V poobedňajších hodinách SHMÚ upozorňuje aj na búrky na väčšine územia Slovenska. Výstraha prvého stupňa platí pre celý Bratislavský, Trenčiansky, Nitriansky a Žilinský kraj, tiež pre väčšinu Prešovského a Košického kraja a okresy Banská Bystrica, Brezno, Žarnovica a Žiar nad Hronom.

SHMÚ

„Pri spomínaných búrkach je možný prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov,“ uviedli meteorológovia.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 23:37