Dreamstime
StoryEditor

Prokurátor podal obžalobu na osem osôb z akcií Venal. Založili zločineckú skupinu a vyrábali drogy

TASR18.06.2021., 11:32h
Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal vo štvrtok obžalobu na osem obvinených z akcií Venal.
Lajkuj Brainee.sk na

Okrem iného pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či obzvlášť závažný zločin výroby omamných a psychotropných látok. TASR o tom informoval hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan. Podaná obžaloba sa má týkať obvinených z policajných akcií Venal 3 a Venal 4.

Podaná obžaloba by sa mala týkať najmä obvinených z policajných akcií Venal 3 a Venal 4. „A to pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, a zločin marenia spravodlivosti v jednočinnom súbehu s prečinom marenia výkonu úradného rozhodnutia,“ spresnil Skladan.

Na dvojicu mala byť podaná obžaloba za členstvo v zločineckej skupine, piati mali byť činní v zločineckej skupine. Zločin marenia spravodlivosti sa má týkať jednej osoby pre tzv. moták z väzby.

Akcia Venal 3 sa uskutočnila v máji 2019. Skončila 16 obvineniami zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, 12 z nich bolo aj z drogovej trestnej činnosti.

Polícia vtedy zadržala päť osôb, medzi nimi aj policajta a príslušníka Kriminálneho úradu Finančnej správy. Akcia Venal 4 sa uskutočnila v auguste 2020. Polícia vtedy obvinila 14 osôb, pričom zaistila hotovosť za viac ako 84.000 eur.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 08:56