RaperYoutube/Milion+
StoryEditor

Polícia údajne zadržala známeho slovenského rapera. Vlakom mal prevážať marihuanu a kokaín

kov25.03.2022., 08:44h
Teraz mu hrozí vysoký trest.
Lajkuj Brainee.sk na

Do závažných problémov v súvislosti s drogami sa mal dostať 32-ročný Juraj Č. z okresu Lučenec. Podľa zatiaľ nepotvrdených informácií ide o známeho slovenského rapera Karla. Informovala o tom vo štvrtok polícia na sociálnej sieti.

Teraz čelí obvineniu zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov ich držania a obchodovania s nimi spolu so 46-ročným občanom Českej republiky Karolom B.

Drogy za takmer 20-tisíc eur

„Podľa doposiaľ zabezpečenej dôkaznej situácie boli obaja muži počas cestovania v medzinárodnom vlaku na trase z Kútov do Bratislavy kontrolovaní hliadkou Colného úradu Trnava, ktorí dňa 22.03.2022 vykonávali colný a daňový dohľad. Služobný pes príslušníkov Colného úradu počas kontroly vo vlaku označil konkrétnu batožinu, a z uvedeného dôvodu bola v zmysle zákona vykonaná kontrola batožiny," uviedli policajti.

Cestovný kufor obvineného Juraja z okresu Lučenec obsahoval 3 ks plastových vreciek s obsahom zelenej sušenej rastliny o hmotnosti 1515,63 g.

Expertízne skúmanie potvrdilo, že aj v tomto prípade išlo o konope, z ktorého by bolo možné pripraviť celkovo 3031 bežných jednotlivých dávok drogy. Celková hodnota bola vyčíslená na 7578,15 eur. V batožine sa našla aj papierová krabička, obsahujúca 2 ks vreciek s obsahom bieleho materiálu.

​Expertíznym skúmaním bolo zistené, že išlo o kokaín s hmotnosťou 152,75 g, čo zodpovedá minimálne 1528 obvyklým jednorázovým dávkam. Celková hodnota zaisteného kokaínu bola vyčíslená na 12 220 eur.

V batožine 46-ročného občana Českej republiky bolo nájdené priehľadné vákuové plastové vrece s obsahom zelenej sušenej rastliny. Následným kriminalisticko-expertíznym skúmaním bolo zistené, že uvedené množstvo obsahuje sušené konope s hmotnosťou 955,44 g, z ktorého by bolo možné pripraviť minimálne 1911 bežných jednotlivých dávok drogy. Hodnota zaistených omamných a psychotropných látok predstavuje sumu 4 777,20 eur.

Obaja muži boli na mieste obmedzení na osobnej slobode a eskortovaní za účelom vykonania ďalších potrebných úkonov na príslušný policajný útvar. Po vykonaní potrebných úkonov boli umiestnení v cele policajného zaistenia.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 09:42