V kine už môžeš konzumovať jedloTASR
StoryEditor

Užiješ si už aj kultúrne podujatia či prehliadky: Dodržuj však tieto opatrenia

TASR25.05.2021., 16:03h
Kiná, galérie či výstavy. To všetko môžeš už v niektorých okresoch zažiť. Má to svoj háčik.
Lajkuj Brainee.sk na

V oranžových okresoch, ktoré sú v druhom stupni ostražitosti, okrem kapacity pre sediacich divákov - maximálne 50 percent kapacity, najviac 250 návštevníkov v interiéri a 500 v exteriéri - je povolené aj státie, maximálne však 50 osôb v interiéri alebo sto účastníkov v exteriéri.

V žltých okresoch, ktoré spadajú do prvého stupňa ostražitosti, kde sú limity pre sediacich návštevníkov 50 percent kapacity v interiéri alebo 75 percent v exteriéri, pri zachovaní celkového počtu najviac 250 návštevníkov v interiéri a 500 návštevníkov v exteriéri, je povolené státie pri maximálnej kapacite do sto osôb v interiéri alebo 250 osôb v exteriéri.

V oboch stupňoch ostražitosti je povolená konzumácia aj v interiéri s podmienkou maximálne štyroch osôb alebo osôb zo spoločnej domácnosti pri jednom stole - oranžový okres a maximálne šesť osôb alebo osôb zo spoločnej domácnosti pri jednom stole - žltý okres. Možná je tiež konzumácia v kinosálach.

V žltých okresoch povolili aj prehliadky do 30 osôb V žltých okresoch povolili aj prehliadky do 30 osôb TASR

V oranžových a žltých okresoch sa zvyšuje aj počet ľudí pri hromadných prehliadkach v galériách, múzeách či expozíciách. V oranžových okresoch sú povolené prehliadky v skupinách najviac do pätnásť osôb a v žltých okresoch hromadné prehliadky v skupinách najviac do tridsať osôb.

Rozdelenie okresov je nasledovné:

V druhom stupni ostražitosti - oranžová farba sú od pondelka okresy Bratislava I - V, Dunajská Streda, Liptovský Mikuláš, Nitra, Nové Zámky, Partizánske, Prievidza, Rožňava, Šaľa, Senec, Žarnovica, Žiar nad Hronom a Zlaté Moravce.

Do prvého stupňa ostražitosti - žltá farba zaradili od pondelka okresy Hlohovec a Topoľčany. Nové rozdelenie okresov podľa rizikovosti šírenia nového koronavírusu, platné od budúceho pondelka - 31. mája bude známe v stredu - 26. mája po zasadnutí vlády.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 08:14