Richard SulíkTASR/P. Zachar
StoryEditor

Sulík vrátil úder Matovičovi: Som už unavený z doťahovania s týmto človekom, ktorý tam nikdy nemal byť

TASRlm19.05.2021., 13:36h
Richard Sulík reagoval na slová Igora Matoviča, že koaličný partner SaS vydiera a berie si ľudí a firmy za rukojemníkov.
Lajkuj Brainee.sk na

Šéf SaS Richard Sulík po rokovaní vlády reagoval na kritiku zo strany ministra financií Igora Matoviča. Ten na utorňajšom brífingu tvrdil, že koaličný partner SaS vydiera a berie si ľudí a firmy za rukojemníkov.

Matovič uviedol, že v pondelok na koaličnej rade predložil liberáli svoje návrhy na zmenu položiek v rozpočte, ktoré navrhovalo ministerstvo financií.

Sulík najprv povedal, že nemá zmysel sa vyjadrovať k jeho slovným útokom. "Chce to pokojnú pracovnú debatu a nie si odkazovať cez médiá niečo o stiahnutí chvosta, nevidím v tom zmysel," povedal Sulík.

Šéf SaS potom pritvrdil. "Ja som už tak unavený z doťahovania s týmto človekom, ktorý tam jednoducho nikdy nemal byť. Veľmi ma to mrzí, ale kvôli tomuto vládu nepoložíme," vyhlásil.

​Obrátil sa aj na voličov OĽaNO s tým, že nabudúce by mohli zohľadniť podľa jeho slov takéto správanie s ľubovoľnou voľbou vládnutia.

"Tri celé týždne sú už peniaze na podpis pre kultúru. Dodnes to nie je podpísané, zrejme sa k tomu Matovič nedostal popri svojich cestách do Moskvy, Budapešti či Pittsburghu. Vyzývam ho, aby tak urobil a peniaze sa dostali tam, kde majú ísť," poznamenal Sulík.

Viac sa k téme navýšenia štátneho rozpočtu vyjadrovať nechcel, ďalšie informácie k téme totiž minister hospodárstva poskytne dnes o 16.00 hod. na brífingu.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 13:20