Facebook Ľuboša Blahu
StoryEditor

Zbabelec Blaha? Doteraz kŕmil Slovákov hoaxami, po ruskom vpáde na Ukrajinu mlčí ako hrob

Miroslav Kamody24.02.2022., 10:40h
Ľuboš Blaha do dnešného dňa tvrdil, že vojna Ruska na Ukrajine je gigantický hoax, ktorý si vymysleli Američania, aby rozoštvávali a strašili Európu. Po dnešných udalostiach, kedy ruská armáda bombarduje na Ukrajine všetko, čo jej stojí v ceste, však poslanec mlčí.
Lajkuj Brainee.sk na

Málokto na Slovensko tak veľmi obhajoval Rusko a ruský režim Vladimira Putina tak veľmi, ako práve poslanec strany Smer-SD Ľuboš Blaha. Jeho prokremeľské vyjadrenia pravidelne posúval 171-tisíc fanúšikom na svojom profile na sociálnej sieti Facebook.

Hlúpe hoaxy

Aj 16. februára pridal siahodlhý status, v ktorom napísal, že „práve dnes sa ukázalo, že vojna na Ukrajine je jeden gigantický hoax, ktorý si vymysleli Američania, aby rozoštvávali a strašili Európu.” Ako pokračoval, prezidentka „vyzýva k solidarite ku krajine, ktorá nebola a nemala byť napadnutá. Nie, žiadne ruské vojská neprídu na Ukrajinu, to sem na Slovensko prídu americké vojská.”

Najväčší antivaxeri v parlamente Smerák Ľuboš Blaha cez svoj facebookový profil pravidelne šíri rôzne nepravdy či zavádzajúce tvrdenia o očkovaní. Nedávno mu Facebook dokonca zmazal jeho video kvôli tomu, že v ňom uvádzal nepravdy. „Vakcíny v prípade vírusov nefungujú, pretože vírusy mutujú a nebyť vakcinácie, už by možno mohlo byť po pandémii,“ tvrdil Blaha vo videu, ktoré sociálna sieť odstránila. TASR/Jaroslav Novák

​Ešte včera Blaha vo svojej rétorike pokračoval: „Z praktického hľadiska sa na Donbase nič nezmenilo. Desať rokov nad ním Kyjev nemá kontrolu. Akurát trpia miestni ľudia. A to sa možno zmení.”

Medzitým však Rusko spustilo vojenskú ofenzívu a napadlo Ukrajinu na viacerých frontoch. Udalosti okolo tohto vojenského konfliktu sledujeme aj ONLINE v tomto článku

​Poslanec Blaha, ktorý zvyčajne na dennej báze pridáva dva až tri rozsiahle statusy, už niekoľko hodín mlčí a k vojenskému konfliktu sa nateraz nevyjadril. Faktom zostáva, že pokiaľ by sa mal vyjadriť, musel by vyvrátiť hoaxy, ktoré posledné dni šíril.

Zeman si priznal chybu

Podobne tak napríklad urobil aj český prezident Miloš Zeman, ktorý o 11-tej prehovoril k národu. „Pred niekoľkými dňami som vyhlásil, že Rusi nie sú blázni a že na Ukrajinu nezaútočia. Priznávam, že som sa mýlil,“ povedal prezident Zeman.

„Domnelé alebo skutočné chyby, ako bolo bombardovanie Juhoslávie alebo vstup do Iraku, nemôžu byť ospravedlnením vlastných chýb. Rusko sa týmto činom dopúšťa zločinu proti mieru,“ vyhlásil prezident Miloš Zeman.

Medzitým už Blahu vyzval poslanec Andrej Stančík, aby sa okamžite vzdal poslaneckého mandátu a odišiel z politiky. Pred pár dňami ho zase Slovenská akadémia vied vyzvala, aby odišiel z tejto inštitúcie. Blaha vtedy povedal, že to v žiadnom prípade neurobí.

Aktualizované - Ľuboš Blaha nakoniec dnes o 16:19 zverejnil status, v ktorom pokračuje vo svojej rétorike. I keď strategicky ubral z nenávisti, v podstate hovorí to isté, čo aj predtým. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
22. apríl 2024 23:03