LekárFacebook/Martin Šafárik
StoryEditor

Znechutený primár Hložník: Pandémia odhalila ľudskú hlúposť a neskutočnú bezohľadnosť

Lukáš Kovalčík09.02.2022., 16:00h
Čo sa bude diať, ak pandémia skončí? Primár Jakub Hložník má na to jasný názor.
Lajkuj Brainee.sk na

Slovenskom momentálne hýbe téma obrannej dohody s USA, ktorú v stredu schválili poslanci. Okolo tejto zmluvy sa vynorilo nespočetné množstvo konšpirácií a hoaxov, ktoré prerástli z počiatočných príspevkov na Facebooku, až do protestov opozície či vystúpení v parlamente, ktoré nemôžeme nazvať inak ako fraškou.

Popri týchto záležitostiach logicky na chvíľu ustúpila téma pandémie či očkovania, a hoaxov s nimi spojenými, do úzadia. Primár Jakub Hložník z nemocnice Sv. Cyrila a Metoda v Bratislave, si však myslí, že nie nadlho.

Prognóza do budúcna

„Covid-19 sa asi časom stane bežným ochorením, na ktoré niekto aj umrie, ale nie v takých počtoch ako sme zažili za posledné dva roky,“ píše primár v statuse na sociálnej sieti.

Ďalej Hložník prognózuje, ako ku svetu po pandémii budú pristupovať konšpirátori.

„Dezinformátori sa postupne vrátia k svojim iným alternatívnym pravdám. Čo sa týka covidu, budú naďalej tvrdiť, že bol vymyslený, respektíve je to bežné respiračné ochorenie a ľudia masívne umierali na niečo iné. Zároveň však budú papagájovať, že sme covid neliečili a budú ďalej šíriť, že vakcíny sú zlo a zabíjajú,“ zamýšľa sa lekár.

Antivaxeri budú ďalej šíriť bludy

Primár Oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny poukazuje na to, že rôzne choroby odnepamäti sprevádzajú ľudstvo, a množstvo z nich sa nám podarilo dostať pod kontrolu, práve vďaka očkovaniu, avšak ani to konšpirátorom nezabráni, aby ďalej šírili svoje bludy do sveta.

„Rôzne ochorenia, veď ak sme si doteraz nevšimli, ľudstvo od nepamäti sprevádzajú ochorenia a smrť, budú pripisovať samozrejme vakcinácii. Proste svet rôznych narcistických mudrlantov s právom na svoj názor na všetko sa bude točiť ďalej. Ďalej budeme vo svojom okolí, či na sociálnych sieťach stretávať ľudí, schopných uveriť tým najtriviálnejším bludom,“ kritizuje konšpirátorov a hoaxerov Hložník.

Konšpirátor Muž Twitter/Calgie

Pandémia odhalila to najhoršie v ľuďoch

Jakub Hložník sa v nedávnej minulosti stretol nielen s hoaxmi o pandémii, ale aj s vyhrážaním. Na svojej sociálnej sieti v decmebri minulého roku upozornil, že najmä primárom, prednostom a vrchným sestrám v nemocniciach v Bratislave a Košiciach prišli od anonyma výhražné e-maily, ktoré označujú lekárov za vrahov. Osočujú ich, že zabíjajú za peniaze a vyhrážajú sa im, ich za to budú súdiť ako v Norimbergu.

„Covid odhalil čo tu doslova bublalo pod pokrievkou roky a bez pandémie by sme o tom ani nevedeli. Neskutočnú bezohľadnosť ale hlavne ľudskú hlúposť," uzatvára skúsený primár.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 01:04