Pexels/Edoardo Tommasini
StoryEditor

Majiteľ podniku v Humennom napriek zákazu organizuje diskotéky. „Čo mám ísť robiť do Nemecka?“ pýta sa

som01.02.2022., 09:15h
Majiteľ tvrdí, že žiadne nariadenia neporušuje.
Lajkuj Brainee.sk na

Tam, kde sa zábava inde končí, v Humennom iba začína. Hoci protipandemické opatrenia zakazujú prevádzku podnikov po 22. hodine, v jednom z barov sa napriek zákazu ľudia zabávajú na miestnej diskotéke. Informáciu priniesla TV Markíza.

Porušovanie opatrení sa nesnaží skrývať

Majiteľ podniku, podobne, ako v minulosti Hollywood Burger v Trnave, sa porušovanie opatrení ani nesnaží skrývať. Prostredníctvom sociálnych sietí pravidelne pozýva ľudí na diskotéky.

​Majiteľ budovy sa netajil, tým, že diskotéky organizoval aj napriek zákazu. „Buď budem mať otvorené alebo to zavriem a skrachujem. Čo mám ísť robiť do Nemecka?" Tvrdí, že žiadne nariadenie neporušuje a je pripravený súdiť sa.

Preverovanie

Humenčania, ktorí sú proti nočným diskotékam, nahlásili klub regionálnemu úradu verejného zdravotníctva. Regionálny úrad verejného zdravotníctva reagoval stanoviskom, že spomínaný podnik leží na pozemku Železníc Slovenskej republiky.

Tie sa, naopak, ohradili, že na svojich pozemkoch neregistrujú žiadnu prevádzku diskoklubu. Hygienici budú teraz zisťovať, či je budova vôbec skolaudovaná a musia sa dohodnúť, kto ju bude dozorovať.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 23:18