PolitikTASR/Martin Baumann
StoryEditor

Dlho sa okúňal, konečne vyšiel s pravdou von. Známy greenfluencer vstupuje do politiky, privíta ho táto strana

Lukáš Kovalčík21.01.2022., 10:01h
Environmentálny aktivista a bývalý moderátor Michal Sabo vstupuje do hnutia Progresívne Slovensko (PS).
Lajkuj Brainee.sk na

Informovala o tom predsedníčka hnutia Irena Bihariová na dnešnej tlačovej konferencii hnutia. Zároveň vyzdvihla Sabov pozitívny vplyv vo verejnej diskusii, v rámci zelených tém.

„Budeme robiť všetko pre to, aby našiel v Progresívnom Slovensku svoj politický domov, ktorý mu umožní realizovať jeho víziu,“ uviedla Bihariová.

Zelené témy

„Máme z toho radosť, pretože Michal dobre chápe, že klimatická kríza je najväčšou výzvou súčasnosti, a bojuje na všetkých frontoch,“ napísalo hnutie na sociálnych sieťach.

„Hovorí o nej vo svojich reláciách a podcastoch, dlhodobo sa zaoberá problematikou odpadu, protestuje proti barbarskému výrubu stromov, podporuje zelené iniciatívy Osloboďme národné parky, Za živú krajinu a mnohé ďalšie. A okrem toho je to aj múdry, pokorný a príjemný človek,“ uviedli v poste na Facebooku.

Progresívne Slovensko ďalej uviedlo, že politici na Slovensku sa tvária, že klimatická kríza sa nás netýka. Zároveň upozornili na to, že „ak chceme prežiť, nečinnosť si nemôžeme dovoliť". 

Hnutie pripomína, že pracujú na na budovaní zelenej alternatívy, rozširujú svoj tím a chcú prinášať riešenia.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 03:05