TASR/Ján Krošlák
StoryEditor

Podnikateľa Norberta Bödöra opäť zadržala polícia. Pred pár hodinami ho pritom prepustili z väzby

TASR13.01.2022., 16:08h
Na slobode bol nitriansky podnikateľ iba pár rokov.
Lajkuj Brainee.sk na

Podnikateľa Norberta Bödöra zadržal vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry po tom, čo ho vo štvrtok prepustili z väzby na slobodu. TASR o tom informovala Andrea Dobiášová z Prezídia Policajného zboru.

Podnikateľa Bödöra, ktorý okrem iného figuruje v kauze Dobytkár, prepustili pred pár hodinami z väzby na slobodu. TASR o tom informovala hovorkyňa Najvyššieho súdu SR Alexandra Važanová. NS SR tak reagoval na rozhodnutie Ústavného súdu SR o porušení podnikateľových práv pri predlžovaní väzby.

Vysvetlila, že rozhodnutím ÚS SR zanikol právny titul na pozbavenie osobnej slobody Norberta Bödöra, ktorý „v súlade s judikatúrou ÚS nie je možné napraviť ďalším rozhodnutím súdu, čo nevyhnutne muselo viesť k jeho prepusteniu z väzby na slobodu”.

AP/TASR

​Obvinenia v kauze Dobytkár sa týkajú korupčnej trestnej činnosti v Pôdohospodárskej platobnej agentúre (PPA). V skupine osôb stíhaných z korupcie a legalizácie príjmov z trestnej činnosti sú okrem Norberta Bödöra aj bývalý šéf PPA Juraj K., bývalý výkonný riaditeľ agentúry Ľubomír P., finančník Martin K., bývalý generálny riaditeľ sekcie rozvoja vidieka a priamych platieb na ministerstve pôdohospodárstva Marek K. a podnikateľ Peter K.

Súdny proces v tejto kauze sa začne na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, 25. februára 2022. Norbert B. čelí aj obvineniam v kauzách Judáš a Očistec.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 21:46