Bihariovú vyhrala súd proti Kotlebovcom, strana sa jej má ospravedlniť a zaplatiť 5000 eurTASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Jedna nula pre Bihariovú. Vyhrala súd s Kotlebovcami, extrémisti jej musia zaplatiť

som12.01.2022., 11:50h
Rozsudok ešte nie je právoplatný. ĽSNS sa má líderke Progresívneho Slovenska ospravedlniť a zaplatiť jej 5000 eur.
Lajkuj Brainee.sk na

Irena Bihariová vyhrala súd nad kotlebovcami za hanlivé články o jej osobe. Pred približne dvoma rokmi distribuovala ĽSNS po celom Slovensku svoje stranícke noviny s fotografiou Buhariovej a oznámením, že je „cigánska fanatička“, ktorá od ministerky školstva Lubyovej poberala tisíce eur na dotáciách a chodila za ne presadzovať „zvrhlú agendu“ deťom na školy.

Bihariová sa rozhodla ĽSNS žalovať za šírenie nenávistných klamstiev, zároveň poprela, že by dostala dotáciu od ministerstva školstva.

Ospravedlnenie a 5000 eur

V utorok jej dal okresný súd v Banskej Bystrici za pravdu. O svojom víťazstve nad ĽSNS na súde informovala na sociálnej sieti. „ĽSNS sa mi musí ospravedlniť vo svojich novinách, na ich web stránke a zaplatiť mi 5000 eur ako náhradu za ujmu,“ napísala. Kotlebovci sa môžu proti tomuto verdiktu ešte odvolať.

Podľa političky rozhodnutie súdu je dôkazom, „že keď sa stanete terčom alebo svedkom takýchto nepravdivých obvinení, má význam ozvať sa“.

Rozsudok ešte nie je právoplatný

Peniaze, ktoré vysúdila, chce venovať na boj proti dezinformáciam. „Samozrejme, kým na to príde, je potrebné počkať na právoplatnosť rozsudku a prípadné vysporiadanie sa s odvolaním ĽSNS, hoci za celý čas okrem irelevantných konšpirácii neprezentovali súdu jediný argument, ktorý by mohol spochybniť, že o mne šírili čisté klamstvá. Ak sa odvolajú, budem ďalej poukazovať na protiprávnosť konania ĽSNS a verím, že mi za pravdu dá aj odvolací súd,“ uzavrela.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 20:17