TASR/Dano Veselský, Foto: Ilustračné
StoryEditor

Zrážka auta s tankom či opitý šofér, ktorý po nehode zaspal. Polícia riešila v roku 2021 tieto kuriozity

TASR31.12.2021., 11:30h
Polícia v roku 2021 riešila aj zrážku auta s tankom či vozidlo v priehrade. Pozri si kuriózne nehody.
Lajkuj Brainee.sk na

Zrážka auta a sovietskeho tanku, potápajúce sa vozidlo, z ktorého sa vodička nevedela dostať dve hodiny či prípad opitého šoféra, ktorý po nehode zaspal v aute. To sú niektoré z kurióznych nehôd, ktorými sa v roku 2021 zaoberala polícia. Okolnosti priblížila na sociálnej sieti.  

Zrážka s tankom 

Do betónového podstavca pod historickou pamiatkou - tankom - narazila 18-ročná šoférka. V smere od obce Dargov na Košický Klečenov po prejazde ľavotočivej zákruty stratila na namrznutej, sčasti zasneženej vozovke kontrolu nad vozidlom a zišla z cesty, kde prednou časťou narazila do betónového obrubníka príjazdovej cesty k odpočívadlu.

Následne pokračovala po zatrávnenej ploche až k tanku. Pravdepodobnou príčinou nehody bolo podľa polície neprispôsobenie rýchlosti jazdy svojim schopnostiam, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky.

Po dvoch hodinách vyšla z auta 

Policajti priblížili tiež prípad zatopeného auta, ktoré našli skoro ráno v Kunovskej priehrade. Na mieste zistili, že vodička na aute Škoda Felícia v úseku medzi obcou Sobotište a Senicou nezvládla riadenie, zišla mimo cestu a skončila vo vode. „Asi po dvoch hodinách z auta sama vyšla a požiadala o pomoc okoloidúce auto. Žene sa ako zázrakom nič vážnejšie nestalo, pre silné podchladenie skončila nakoniec v myjavskej nemocnici,“ priblížili policajti. 

Na poli zostal stáť 

Medzi kuriózne nehody zaradila polícia aj prípad 38-ročného vodiča, ktorý šoféroval opitý. Na ceste do Popradu zišiel s vozidlom do poľa, kde zostal stáť. „Táto situácia pravdepodobne natoľko vodiča vyčerpala, že vo vozidle hneď aj zaspal. Na miesto nehody sa dostavila policajná hliadka. Po prebudení bol vodič podrobený okrem iného aj dychovej skúške, ktorej výsledok presiahol 2,5 promile,“ komentovala polícia.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 13:30