Ilustračná snímka: TASR
StoryEditor

Chovali sa ako zvieratá. NAKA obvinila deväť osôb, ktoré hajlovali na oslave v Revúcej

TASR30.12.2021., 15:01h
Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil z extrémizmu deväť osôb, ktoré sa ešte v septembri minulého roku zúčastnili na oslave narodenín v miestnom pohostinstve v Revúcej.
Lajkuj Brainee.sk na

Ako informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka, z pohostinstva aj v jeho okolí sa okrem hlasného spevu ozývalo i hajlovanie. Oslava narodenín sa v revúckom pohostinstve mala konať 14. septembra 2020, účastníci oslavy mali, navyše, podľa polície na tele viditeľné tetovania symbolov spájaných s nacizmom a neonacizmom.

„Toto konanie svojou povahou a prejavom pohoršovalo miestnych obyvateľov, ktorí opakovane vec ohlasovali na tiesňovú linku polície,” uviedol Slivka. Polícia vo veci obvinila deväť osôb, a to z prečinov prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd a prechovávania extrémistického materiálu.

Obvineným v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody od šiestich mesiacov do troch rokov, za prečin prechovávania extrémistického materiálu do dvoch rokov.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 17:39