Facebook/Richard Raši
StoryEditor

Vyštudovaný lekár Raši šaškuje v nemocnici. Politická imidžovka, reagujú ľudia

bed22.12.2021., 12:53h
Obliekol sa do plášťa, nechal sa vyfotiť a zaželal zdravotníkom pekné Vianoce.
Lajkuj Brainee.sk na

Pellegriniho poslanec Richard Raši, ktorý svojho času opustil Smer-SD v období, kedy sa javil ako potápajúca sa loď, znova otočil. Kedysi brojil proti očkovaniu, obraňoval antivaxerov, nezmyselné dôvody na neočkovanie sa či svojho lídra, ktorý je ako jeden z mála predstaviteľov silných politických strán neočkovaný.

Ani v čase najsilnejších pandemických vĺn nepriložil rodený Košičan ruku k dielu. Až vo februári tohto roka išiel do nemocnice L. Pasteura pomáhať, v vakcínou taktiež váhal.

„Mám dohodu, že budem minimálne jeden deň v týždni s pacientmi. Som úrazový chirurg špecialista. Som zaočkovaný síce ako poslanec, ale chodím aktívne do praxe. Bol som zaočkovaný za Hlas-SD ako jediný poslanec práve preto, že vykonávam medicínsku prax,“ vyjadril sa Raši pre Rádio Expres.

Následne sa o jeho pôsobení v nemocnici zľahla zem. Medzitým navštevoval politické relácie, kde bol protipólom k politikom, ktorí vyzývali ľudí na očkovanie ako jedinú účinnú zbraň proti pandémii. Koncom roka, v decembri, tesne pred sviatkami si Richard Raši povedal, že je čas sa pripomenúť.

Pomocníci ho navliekli do lekárskeho plášťa, pred operačnou sálou si spravil selfie a zaželal zdravotníkom pekné sviatky a veľa síl do vianočných a novoročných služieb. Či bude v nemocnici pomáhať počas sviatkov alebo v medzisviatočnom období, už na sociálnej sieti neupresnil.

Niektorým diskutujúcim sa Rašiho príspevok nepáči. Označili ho za „chabý pokus o politický marketing“, či adresovali politikovi štipľavé slová. „Toto vám má kto uveriť?“ pýtajú sa niektorí. „Keby ste nebrojili proti očkovaniu, mohli mať teraz zdravotníci väčší kľud,“ píše jeden užívateľ pod príspevkom.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 07:26