Transrodová športovkyňa pokorila dva rekordy. Stala sa najlepšou plavkyňou svojej disciplíny (ilu)Facebook.com/RT Deportes, Instagram.com/fismnews
StoryEditor

Transrodová plavkyňa doháňa súperky k slzám. Bez ohľadu na to, koľko hodín trénujú, tak s Thomasovou prehrajú

som12.12.2021., 21:00h
Kedysi plávala za mužov, teraz vyhráva transrodová športovkyňa ženské súťaže.  Lia Thomas prekonala už dva rekordy. Niektoré jej súperky vyjadrili znepokojenie
Lajkuj Brainee.sk na

22-ročná študentka z Austinu v Texasenedávno zožala úspech na turnaji Zippy Invitational v Ohiu, kde prekonala dva rekordy na 200 a 500 metrov plávania voľným spôsobom. Ako informuje portál Pink News, stala sa tak najlepšou plavkyňou v USA v plávaní na 500 metrov voľným spôsobom. Okrem toho „podala ďalší rekordný výkon“ v plávaní na 200 metrov voľným spôsobom.

Niektoré plavkyne jej pôsobenie v ženských súťažiach považujú za neférové. Univerzitná študentka a plavkyňa, ktorá si praje zostať v anonymite, je podľa portálu Outklik už druhou ženou, ktorá chce proti Lie Thomasovej zasiahnuť.  Hovorío plačúcich plavkyniach, ktoré nemôžu Lie Thomasovej v jednom tíme konkurovať. Napriek tomu zdroje blízke univerzite „dôrazne odporúčajú“, aby sa plavkyne vyhli rozhovorom s médiami, o situácii okolo Thomasovej. Informuje portál Outklik.

Bez ohľadu na to, koľko hodín trénujú, tak s Thomasovou prehrajú

„Plavkyne sa cítia znechutene, pretože bez ohľadu na to, koľko hodín venujú tréningu, tak s Thomasovou prehrajú,“ hovorí anonymná plavkyňa.

Preteky v Akrone, kde Thomasová porazila všetkých súťažiacich, sa ale nezaobišli bez znechutenia a odsúdenia fanúšikov. Tí v bazéne sledovali ako padá jeden rekord za druhým - ako v rámci bazéna, tak v rámci univerzity aj plaveckého súboru.

Ticho po víťazstve

„Normálne všetci tlieskajú, kričia a jasajú, keď niekto vyhrá preteky. Keď sa ale Lia dotkla múru a vyhrala, tak tam bolo ticho,“ dodáva anonymná plavkyňa.. „Ale keď Anna Kalandadzeová skončila druhá, tak dav prepukol v jasot a búrlivý potlesk,“ hovorí.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 14:06