Brainee x LEGO
StoryEditor

Dizajnér Tomáš má na konte svetový úspech. Vytvoril LEGO verziu legendárneho gitarového setu

kam29.11.2021., 14:00h
Legendárny gitarový set z kociek LEGO® navrhol dizajnér zo Slovenska!
Lajkuj Brainee.sk na

Ikonická gitara Fender® Stratocaster™ je jednou z najvyhľadávanejších v hudobnom svete. Okrem začínajúcich umelcov na nej hrajú, alebo ju majú vo svojej zbierke hudobníci zvučných mien. Hrali na nej aj majstri ako Jimmi Hendrix, Eric Clapton či Buddy Holly a teraz sa v podobe LEGO setu dostáva aj k nám prostredníctvom dizajnéra Tomáša Letenaya, ktorý vytvoril čo najvernejšiu verziu ikony.

Ako vznikal návrh?

Tomáš Letenay je LEGO fanúšik a zároveň milovník hudby. V tínedžerskom veku hrával na elektrickej gitare a práve gitara Fender® Stratocaster™ bola tou ikonou, ktorú chcel raz vlastniť. Spomenul si na to aj pri návrhu do súťaže LEGO® Ideas Music to Our Ears 2020, kde s návrhom uspel.

Ikonická gitara Fender® Stratocaster™ v LEGO verzii Lego

​V súťaži LEGO Ideas tak dal impulz k vzniku tejto ikony v podobe stavebnice LEGO, ktorú si teraz môže postaviť každý jej fanúšik. Nájdeš ju pod označením LEGO® Ideas Fender® Stratocaster™.

Z kociek si môžeš vytvoriť vlastný model gitary Fender® Stratocaster™ zo 70. rokov a zosilňovača 65 Princeton® Reverb s týmto setom zo série LEGO Ideas (21329). Pripomeň si legendárnych muzikantov, ktorí na Stratocaster™ hrávali, a postav si tento hudobný nástroj aj s ikonickými krivkami a autentickými detailmi ako pohyblivé tremolo, tónový prepínač a ladiace kolíky.

​Zosilňovač obsahuje odnímateľné panely na ľahký prístup k základnej doske, rezonančnej nádobe, reproduktoru a ďalším interiérovým prvkom. Nechýbajú ani gumené káble na pripojenie zosilňovača ku gitare a pedálu.

Úchvatný výstavný a zberateľský kúsok

Tento set obsahuje 1 079 dielikov a brožúrku o histórii gitary Fender® Stratocaster™, o fanúšikovskom dizajnérovi a dizajnéroch LEGO tohto setu a podrobný návod na príjemné stavanie. Súčasťou setu sú kocky na postavenie červenej alebo čiernej verzie gitary, brnkadlá v 4 farbách a elegantný rozkladací stojan na gitaru ako doplnok tohto krásneho výstavného kúsku.

Ikonická gitara Fender® Stratocaster™ v LEGO verzii Lego

​Gitara má pohyblivé tremolo, tónový prepínač a ladiace kolíky, šesť strún, samolepky s logom Fender a textilný popruh. Gitara meria vyše 36 cm na dĺžku, 11 cm na šírku a 3 cm do hĺbky. Tento set patrí do kolekcie stavebníc LEGO pre dospelých.

Ide o špičkový nápad na darček pre gitaristov, fanúšikov gitár Fender, milovníkov hudby a vášnivých staviteľov z kociek LEGO. Cenovka tohto setu je 99,99 eur.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 05:31