TASR/František Iván
StoryEditor

Liptáci lákajú na očkovanie svojsky. Motivujú bezplatnými lístkami na lyžovačku či kúpanie

TASR21.11.2021., 15:41h
Obyvatelia z okresu Liptovský Mikuláš nad 50 rokov, ktorí sa do konca novembra zaočkujú proti ochoreniu covid-19, dostanú bezplatný lístok na lyžovačku alebo vstupenku do vodného parku.
Lajkuj Brainee.sk na

Informovala Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov, podľa ktorej ide o formu poďakovania. Ako dodala, cieľom je vydať signál, že Liptov urobí všetko pre to, aby zimná sezóna bola čo najlepšia a najbezpečnejšia.

„V cestovnom ruchu a pridružených službách pracuje na Liptove viac ako tisíc rodín. Nechceme, aby sa z nášho krásneho regiónu vytratil život. Chceme ho sem vrátiť a ponúknuť našim návštevníkom plnohodnotné podmienky na šport, relax, dovolenku a našim zamestnancom zachrániť pracovné miesta,“ vysvetlila Šarafínová. Zdôraznila, že už nemohli čakať a spoliehať sa na druhých. Jediná cesta je podľa nej zachrániť samých seba po zdravotnej aj ekonomickej stránke.

​Na Liptove vkladajú do zimnej sezóny veľké očakávania. „Ešte máme priestor zachrániť sa, tak veríme, že verejnosť bude zodpovedná a využije možnosť sa zaočkovať,“ doplnila manažérka.

OOCR Región Liptov v spolupráci s mestami a obcami, Žilinským samosprávnym krajom a partnermi zrealizuje očkovanie občanov všetkých vekových skupín dvojdávkovou vakcínou od Pfizer/BioNTech a jednodávkovou vakcínou Janssen v mieste bydliska. Tiež v dvoch nákupných centrách v Liptovskom Mikuláši, všetko bez potreby registrácie vopred.

Okrem toho bude možné bez registrácie prísť aj na očkovanie dvojdávkovou vakcínou do Liptovskej nemocnice s poliklinikou v mestskej časti Palúdzka v Liptovskom Mikuláši či do ktorejkoľvek ambulancie v regióne, kde sa očkuje. Vstup pre nezaočovaných s cieľom vakcinácie bude do obchodných centier umožnený aj nasledujúci víkend.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 14:22