Očkovanie treťou dávkou vakcíny je v európskych krajinách v plnom prúde.TASR
StoryEditor

Prieskum: Slováci sa vyjadrili, či si chcú dať pichnúť tretiu dávku vakcíny proti covidu

bed21.11.2021., 12:12h
Televízia Markíza si dala vypracovať prieskum, ktorý priniesol zaujímavé výsledky.
Lajkuj Brainee.sk na

Nedeľná relácia Na Telo Michala Kovačiča hostila Moniku Beňovú zo Smeru, Petra Pčolinského zo Sme rodina a Juraj Krúpa z OĽaNO. Samotných hostí prekvapili výsledky prieskumu. Otázka bola mierená na zaočkovaných Slovákov ktorých sa pýtali, či si dajú pichnúť aj tretiu dávku vakcíny.

45,4% opýtaných sú rozhodnutí pre takzvanú booster dávku, ktorá má umocniť účinky predošlých dvoch dávok. Takmer 31,6% nevie, či na tretiu dávku pôjdu a takmer tretina opýtaných, 22,9% opýtaných už na tretiu dávku nechce ísť.

​Posledné dni sa očkovanie aj prvou dávkou začína rozbiehať. Odborníci tvrdia, že ich k tomu primäli striktnejšie protipandemické opatrenia, ktoré sa už od pondelka dotknú najmä neočkovaných.

To však nevysvetľuje prekvapivé číslo, že až takmer polovica očkovaných nevie alebo nechce ísť na tretiu dávku. Na Slovensku je mnoho ľudí, ktorí sú zaočkovaní už niekoľko mesiacov.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 02:25