poslanecTASR/Martina Kriková
StoryEditor

Poslanec Medvecký vystúpil v parlamente v plynovej maske. Odsúdený bitkár burcoval ľudí proti očkovaniu

kov12.11.2021., 12:00h
Kotlebovský poslanec Medvecký mal dnes počas svojho prejavu na tvári plynovú masku.
Lajkuj Brainee.sk na

Antirúškar

V prejave burcoval proti očkovaniu a zvolával ľudí na protivládny novembrový protest. Masku, ktorá okamžite vyvolala humorné reakcie, si nechal na tvári aj po prejave. Dvakrát odsúdený bitkár a násilník Medvecký, ktorý v minulosti napadol Dominikánca, sa na záver svojho prejavu neštítil citovať M.R. Štefánika. „Kto si myslí, že mu slobodu druhí vybojujú, ten jej nie je hodný, “ uviedol Medvecký.

Bizarnú vec na tvári obhajoval tým, že ide o demonštratívny protest proti noseniu respirátorov. Medvecký patrí do skupiny poslancov antirúškarov, ktorí často vyvolávajú chaos a rozruch porušovaním pravidiel v pléne.

Ťažký týždeň v parlamente

Atmosféra v parlamente bola tento týždeň značne vyhrotená. Vo štvrtok sa hlasovalo o kontroverznom návrhu potratového zákona z dielne Anny Záborskej, ktorý nakoniec neprešiel. Rovnako v ten istý deň sa odohral aj incident s respirátorom, ktorý si na tvár nechcel nasadiť Medveckého exkolega Milan Mazurek. Bol, rovnako ako poslanec Robert Fico s plexisklom na tvári, vykázaný z rokovacej sály. Situácia asi mnohým poslancom nerobí dobre. Zabúdajú však na to, že sú v parlamente, kde by človek očakával vyššiu úroveň správania. To už však momentálne asi patrí k minulosti.

​Zákon Anny Záborskej vyvolal rozruch aj medzi ďalším kotlebovcom Mizíkom a poslankyňou za SaS Janou Bittó CIgánikovou. Stanislav Mizík nazval Cigánikovú "kráľovnou potratov", tá mu vynadala do debilov. Mizík tvrdil, že Bittó Cigániková by chcela žiť v spoločnosti bez mužov, ktorých, podľa neho, nenávidí.

Návrh zákona Anny Záborskej včera politici neschválili, do druhého čítania však posunuli reformu nemocníc.

Problémy so zákonom

Medvecký v roku 2011 spoločne so svojim bratrancom napadol muža tmavej pleti z Dominikánskej republiky. Muža udierali päsťami, kopali ho do hlavy a rebier. Okrem toho mu aj vulgárne nadávali. Zranenia si vyžiadali 30-dňovú práceneschopnosť cudzinca.

Okrem toho bol kotlebovský poslanec na konci marca 2015 aj právoplatne odsúdený Okresným súdom v Ružomberku za to, že šoféroval opitý. Dostal polročnú podmienku a zákaz viesť motorové vozidlo na tri roky.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 06:13