Facebook/Lívia Pavlíková - osobný blog
StoryEditor

Lívia známa z Kulturblogu vyzýva na nenosenie rúšok. Zaútočila aj na Emmu Čaputovú

kam08.11.2021., 10:30h
Nenosiť rúško je podľa Lívie Pavlíkovej dôležitejšie, ako kedykoľvek predtým. Pandemická situácia na Slovensku sa pritom rapídne zhoršuje.
Lajkuj Brainee.sk na

Slovenský internet už niekoľko dní žije kauzou policajného zásahu v piešťanskom supermarkete. Doňho vošla ešte vo štvrtok skupina antirúškarov, ktorí obmedzovali ľudí a spôsobili škody na predajni. Na mieste musela zasiahnuť polícia, ktorá niekoľko ľudí spacifikovala a obvinila.

Včera vo večerných hodinách poslal súd jedného z trojice obvinených do väzby. U ďalšieho obvineného dôvody väzby nahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka. Informovala o tom hovorkyňa Krajského súdu v Trnave a okresných súdov v jeho obvode Jana Kondákorová.

Antirúškari pôjdu do väzby (ilu) Antirúškari pôjdu do väzby (ilu) facebook.com/Vladimir Snidl

​Druhému obvinenému uložil sudca zákaz vycestovať a povinnosť hlásiť sa u probačného a mediačného úradníka dvakrát mesačne. Uznesenie súdu nie je právoplatné, sťažnosť proti nemu podala prokuratúra aj obhajca. Tretieho z obvinených polícia stíha na slobode.

​Internet sa po zverejnených záberov rozdelil na dva tábory. Jeden zásah obhajuje, druhý sa zase nebojí používať slová ako totalita či rasizmus. Na stranu antirúškarov sa po politikoch, ako Robert Fico, Ľuboš Blaha či Marian Kotleba pridala aj bývalá tvár Kulturblogu, webu, ktorú iniciatíva Konšpirátori zaradila na zoznam stránok so sporným obsahom.

Lívia Pavlíková sa vo videu na sociálnej sieti pustila do polície: „Títo policajti sa vyžívajú v tom, že ich masakrujú,” povedala. „Prečo všetko vidíte len cez tú svoju ideológiu? Naozaj ste stratili štipku ľudskosti a zdravého rozumu? Keď niekto nie je náhodou liberál alebo nemá taký istý svetonázor ako vy, tak je úplne v pohode doňho kopať a päsťovať v Lidli?”

Podľa nej pritom vôbec nejde o samotné rúška, ale o to, že policajti sa vyžívali vo fyzickom násilí. „Ak by sa tí ľudia báli toho vírusu, tak by sa tých ľudí ani len nedotkli,” dodala.

Okrem toho stihla ľudí z osád označiť za asociálnych ľudí, nariadenia v boji proti koronavírusu, ktorý na Slovensku usmrtil už viac ako 13-tisíc ľudí, označila za debilné, rúška za nič nezaručujúcu ochranu, Mareka Macha z iniciatívy Mladí proti fašizmu za súdruha.

Čerešničkou na torte je nezmyselné prepojenie policajného zásahu v Piešťanoch s dcérou slovenskej prezidentky. „Týmto policajtom záleží viac na znamienku mladej Čaputovej, ako na to, aby s vami jednali ako s ľudskými bytosťami.” To všetko stihla za približne dve minúty. 

​Lívia na záver videa dodala, že „nenosiť rúško je momentálne dôležitejšie, ako kedykoľvek predtým.” Väčšina okresov Slovenska je pritom od dnešného dňa v čiernej farbe covid automatu, čo znamená, že respirátor je povinný v interiéri a rúško v exteriéri.

V komentároch pod videom sa s jej slovami stotožňuje množstvo jej fanúšikov, ktorí hovoria, že je mladá a odvážna. Reagovali však aj ľudia, ktorí s ňou nesúhlasia a rešpaktujú opatrenia. 

„Lívia, hovoríš tu o pokrytectve polície, pritom tie tvoje alibistické frázy sú pokrytectvo samo. Dobre vieš, že polícia zasiahla práve pre dobro spoločnosti a ochranu ľudí, ktorých neprispôsobiví antirúškari ohrozujú. Dáta z výskumov jasne preukazujú, že práve nosenie rúšok na verejnosti, áno aj na druhý deň, spolu s odstupmi znižuje prenos vírusov o 93 až 98 percent. Tak sa prestaň voziť na vlne antisystémového populizmu, je to trápne,” napísal Jakub.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 21:14