Antirúškari pôjdu do väzby (ilu)facebook.com/Vladimir Snidl
StoryEditor

Protest antirúškarov v Piešťanoch má dohru: Jedného z nich vzali do basy

TASR08.11.2021., 07:58h
V súvislosti so štvrtkovým (4. 11.) incidentom v supermarkete v Piešťanoch vzal sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Piešťany v nedeľu (7. 11.) vo večerných hodinách jedného z trojice obvinených do väzby.
Lajkuj Brainee.sk na

U ďalšieho obvineného dôvody väzby nahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka. Informovala o tom hovorkyňa Krajského súdu v Trnave a okresných súdov v jeho obvode Jana Kondákorová.

Druhému obvinenému uložil sudca zákaz vycestovať a povinnosť hlásiť sa u probačného a mediačného úradníka dvakrát mesačne. Uznesenie súdu nie je právoplatné, sťažnosť proti nemu podala prokuratúra aj obhajca. Tretieho z obvinených polícia stíha na slobode.

Polícia obvinila troch mužov z Nitrianskeho kraja vo veku od 32 do 40 rokov z prečinov útoku na verejného činiteľa a výtržníctva. Patrili k skupine osôb, ktoré si odmietali v  priestoroch supermarketu nasadiť respirátory, nechceli opustiť priestor a blokovali ostatným nakupujúcim prístup k pokladnici. Na mieste zasahovala polícia. Privolali ju zamestnanci a súkromná bezpečnostná služba, ktorí nedokázali situáciu s nimi vyriešiť. Pri zásahu musela polícia použiť aj donucovacie prostriedky.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 01:49