Marian Kočner mal posielať z väzby motáky cez exsiskára Petra TóthaTASR/Martin Baumann
StoryEditor

Kauza motákov ešte nemá dohru: Marian Kočner svoj trest spozná až v decembri

TASR27.10.2021., 12:03h
Okresný súd (OS) Bratislava I odročil pojednávanie v kauze motákov, kde figuruje ako obžalovaný podnikateľ Marian Kočner, na 2. decembra.
Lajkuj Brainee.sk na

Na odročené pojednávania si majú procesné strany pripraviť záverečné reči. V stredu pred súdom vypovedal advokát Andrej Šabík, ktorý v minulosti zastupoval podnikateľa Mariana Kočnera. Šabík odmietol, že by mal prebrať motáky od Mariana Kočnera, keď ho navštevoval vo väzbe v a odovzdávať ich ďalej bývalému príslušníkov Slovenskej informačnej Petrovi Tóthovi. Počas pojednávania prečítal prokurátor Krajskej prokuratúry v Trenčíne aj výpoveď z prípravného konania ďalšieho bývalého príslušníka SIS Romana Osuského. Vypovedal aj obžalovaný Marian Kočner.

OS Bratislava I v júni rozhodol, že sa bude obžaloba voči Marianovi Kočnerovi. v tejto kauze posudzovať ako zločin krivej výpovede a krivej prísahy v štádiu prípravy. Pôvodne prokuratúra navrhovala prijať obžalobu zo zločinu marenia spravodlivosti v štádiu pokusu. Marian Kočner mal motáky posielať prostredníctvom svojich advokátov, keď bol v bratislavskej väzbe v kauze televíznych zmeniek TV Markíza.

Na snímke sprava Marian K., jeho obhajcovia - Michal Mandzák a Martin Pohovej pred pojednávaním v kauze takzvaných motákov 27. októbra 2021 v Bratislave Na snímke sprava Marian K., jeho obhajcovia - Michal Mandzák a Martin Pohovej pred pojednávaním v kauze takzvaných motákov 27. októbra 2021 v Bratislave TASR/Martin Baumann

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 06:50