Facebook/Hasičský a záchranný zbor
StoryEditor

Tragédia v osade Hlboké v Liptovskom Mikuláši. Pri požiari zomreli dve deti

TASR22.10.2021., 12:06h
Pri požiari jednoduchej stavby v osade Hlboké v meste Liptovský Mikuláš našli zasahujúci hasiči dve deti bez známok života.
Lajkuj Brainee.sk na

Ďalšia maloletá osoba bola zdravotnými záchranármi prevezená do nemocnice. Na mieste zasahuje 14 hasičov, ktorým sa požiar podarilo lokalizovať a momentálne pracujú na jeho likvidácii.

​TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová. „Po príchode na miesto bolo zistené, že stavba sa nachádza v treťom štádiu horenia. Po vykonanom prieskume našli zasahujúci hasiči v priestoroch dve maloleté osoby bez známok života,” spresnila Križanová. Požiar likvidujú hasiči z Liptovského Mikuláša, Ružomberka a z Liptovského Hrádku.

Facebook/Hasičský a záchranný zbor

Krízový štáb vyhlásil v osade mimoriadnu situáciu

Krízový štáb mesta Liptovský Mikuláš vyhlásil v piatok pre tragický požiar v osade Hlboké mimoriadnu situáciu. Štáb tiež prijal opatrenia na pomoc pre rodičov a preživších členov rodiny z vyhoreného príbytku. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

„Mesto poskytne rodine náhradné ubytovanie v nocľahárni v Hlbokom, stravu prostredníctvom Slovenského Červeného kríža a oblečenie,” doplnila hovorkyňa.

Žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová uviedla, že na miesto boli vyslané všetky dostupné policajné hliadky. Rovnako aj tím posttraumatickej intervenčnej starostlivosti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Podotkla, že v súčasnosti vykonávajú všetky potrebné prvotné procesné úkony s cieľom zdokumentovania skutku a rozhodnutia v zmysle Trestného poriadku. „Vzhľadom na citlivosť prípadu nebudeme poskytovať k predmetnej udalosti žiadne bližšie informácie až do skončenia vyšetrovania,” skonštatovala.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 02:39