Lekár Sabaka žaluje Uhríka s Mazurekom, žiada od nich 48-tisíc: Idem sa súdiť, už mám toho dosťTASR
StoryEditor

Lekár Sabaka žaluje Uhríka s Mazurekom, žiada od nich 48-tisíc: Idem sa súdiť, už mám toho dosť

ros18.10.2021., 13:58h
Europoslanec Milan Uhrík na Facebooku napísal, že Peter Sabaka dostal cenu J. M. Hurbana a s ňou odmenu 28-tisíc eur ako „tichú odmenu“ za schvaľovanie protiepidemických opatrení. Lekár to považuje za ohováranie.
Lajkuj Brainee.sk na

Slovenský lekár Peter Sabaka, ktorý pracuje na infektologickej klinike na Kramároch v Bratislave, žiada od  Milana Uhríka a Milana Mazureka spolu 48-tisíc eur za to, že o ňom na Facebooku úmyselne šírili nepravdivé informácie, uvádza web Aktuality. Od europoslanca Milana Uhríka pýta 28-tisíc eur, od poslanca Milana Mazureka 20-tisíc eur. Sumy sú uvedené v predžalobnej výzve.

„Už mám toho dosť. Beriem to ako službu spoločnosti. Nemôže si niekto získavať politickú podporu tým, že o niekom rozširuje nepravdy. To nie je čistá hra,“ vyjadril sa pre Aktuality.sk Sabaka. V polovici septembra získal od predsedu parlamentu Borisa Kollára cenu J. M. Hurbana.

O niekoľko dní neskôr, čo túto cenu získal, poslanec Európskeho parlamentu Milan Uhrík na svojej sociálnej sieti napísal: Doktor Sabaka - miláčik liberálnych masmédií - pýta odo mňa 28 000 eur. Lebo som zverejnil, že v rámci vládneho ocenenia nedostal len nejaký čestný diplom, ale aj desaťtisíce eur "do vrecka" Od Milana Mazureka pýta financmajster Sabaka zase 20 000 eur, lebo Miňo ho v lete nazval "covidovým prorokom".

„28-tisíc eur ako tichá odmena lekárovi Sabakovi za verejné schvaľovanie nezmyselných Covid obmedzení. Áno, celé to Covid šialenstvo na Slovensku je najmä o peniazoch. MOMky, vakcíny, provízie a odmeny...,“ citoval Milana Uhríka portál Aktuality.

Lekára nahnevalo, že odídenec od Kotlebu v podstate hovorí o tom, že dostal peniaze za to, ako sa k pandémii postavil. Sabaka bol tvárou očkovacej kampane, je aktívny na sociálnych sieťach a pravidelne sa objavuje v médiách.

„Za očkovaciu kampaň ani za žiadne moje výroky som nedostal nikdy žiadne peniaze ani od farmaceutických firiem, ani od vlády, ani od žiadnej štátnej inštitúcie. Beriem to ako ohováranie a hanobenie môjho dobrého mena. Som lekár, vystupujem ako odborník a keď niekto spochybňuje moju nezaujatosť, tak to vážne spochybňuje moje dobré meno,“ vysvetľuje Sabaka, ktorého citoval portál Aktuality.

Rovnako lekára ohováral aj Mazurek v jednom zo svojich videí, kde ho aj spomenul. Mazurek lekárov všeobecne obvinil z toho, že delia ľudí na očkovaných a neočkovaných, čím šíria nenávisť. Obaja poslanci však tvrdia, že Sabakovi nič nezaplatia. „Samozrejme, naša odpoveď pre financmajstra Sabaku je celkom jednoznačná: nezaplatíme vám nič, ani cent,“ uviedla strana Republika, ktorú citoval portál Aktuality.

Lekár sa nakoniec rozhodol celú vec riešiť s advokátom, prípad je v procese predžalobnej výzvy. „Keby som nebol ochotný sa s nimi súdiť, nedával by som predžalobnú výzvu, mám advokátsku kanceláriu a ideme do toho. Dlhodobo čelím osočovaniu, že som skorumpovaný a zaplatený, títo páni tento názor o mne dlhodobo podporujú. Toto bola posledná kvapka. Mne o tie peniaze vôbec nejde, ani ich nechcem. V prvom rade ide o to, že si nesmieme nechať o sebe takto klamať,“ uviedol pre Aktuality.

Mazurek lekárov všeobecne obvinil z toho, že delia ľudí na očkovaných a neočkovaných, čím šíria nenávisť Mazurek lekárov všeobecne obvinil z toho, že delia ľudí na očkovaných a neočkovaných, čím šíria nenávisť TASR/Jakub Kotian

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 22:08