archív Brainee
StoryEditor

Poplach v Ružomberku. V Ústrednej vojenskej nemocnici horí strecha, pacientov evakuovali

TASR17.10.2021., 11:59h
V Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku horí strecha. Na miesto smerujú hasičské jednotky z Ružomberka, Liptovského Mikuláša a Martina. Informoval o to portál Liptov112.sk.
Lajkuj Brainee.sk na

V Ústrednej vojenskej nemocnici (ÚVN) v Ružomberku evakuovali pacientov v súvislosti s požiarom strechy na jednom z pavilónov. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva obrany SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

„V nedeľu, približne o 7.30 h vypukol v podkroví chirurgického pavilónu Ústrednej vojenskej nemocnice SNP - FN v Ružomberku požiar. Podľa doterajších zistení bol príčinou elektrický skrat. Požiar bol lokalizovaný a uhasený, avšak približne po dvoch hodinách došlo znovu k vznieteniu,” informovala hovorkyňa s tým, že požiar je už pod kontrolou.

Vojenská nemocnica podľa nej začala okamžite s evakuáciou pacientov podľa evakuačného plánu za súčinnosti zdravotníckych zariadení v okolí. Nikto z pacientov ani personálu nebol ohrozený na živote, všetci sú v poriadku.

Facebook/Hasičský a záchranný zbor

​Požiar strechy v Ústrednej vojenskej nemocnici (ÚVN) v Ružomberku sa hasičom podarilo krátko po 14.00 hodine lokalizovať. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová.
„Hasiči naďalej vykonávajú likvidačné práce, vyhľadávajú skryté ohniská a rozoberajú strešnú konštrukciu,” doplnila hovorkyňa.

Facebook/Hasičský a záchranný zbor

„Na mieste zasahujú príslušníci Hasičského a záchranného zboru Žilina, prítomná je tiež Vojenská polícia. O stav pacientov a personálu sa ihneď zaujímal aj minister obrany SR Jaroslav Naď,” doplnila Kovaľ Kakaščíková.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 12:09