StoryEditor

TRAGÉDIA VO VÄZBE: Zomrel zadržaný muž, ktorý figuroval v Plačkovej drogovej kauze

bed14.10.2021., 12:38h
Pavol Duchoň, ktorý figuroval v údajnej zločineckej skupine, zomrel vo väzbe. Ide o skupinu, ktorej súčasťou majú byť aj Zuzana Plačková a René Strausz.
Lajkuj Brainee.sk na

Informáciu priniesla TV Markíza, ktorej to už aj potvrdila generálna prokuratúra. „Môžeme potvrdiť, že obvinený P. D. počas výkonu väzby zomrel. Okolnosti úmrtia však bližšie komentovať nebudeme, nakoľko sú predmetom vyšetrovania, v ktorom vykonáva dozor Okresná prokuratúra Trenčín,“ povedal televíziu hovorca generálnej prokuratúry Dalibor Skladan.

U Duchoňa mali nájsť pri domovej prehliadke 9 kíl pervitínu a 70 tisíc eur. Portál televízie tvrdí, že muž spolupracoval s vyšetrovateľmi, za mrežami mu malo zlyhať srdce. 

15 osôb zadržali pred pár týždňami v ich domoch počas policajnej razie elitných policajtov.

„Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil 15 osôb z trestného činu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a drogovej trestnej činnosti. Počas domových prehliadok sme zaistili viac ako deväť kilogramov metamfetamínu, z ktorých by sa dalo vyrobiť minimálne 90 000 jednorazových dávok drogy.“ uviedli vtedy príslušníci polície na sociálnych sieťach.

Zuzana Strausz Plačková je stále obvinená zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Je stíhaná na slobode. To však nie je všetko. Mala sa osobne podieľať na nedovolenej výrobe psychotropných látok a obchodovať s nimi. Píšu to vyšetrovatelia v uznesení, ktoré má redakcia Brainee k dispozícii. Na základe neho vzali Plačkovú s jej manželom a ďalšími trinástimi osobami do vyšetrovacej väzby. Na výsluchu mali Plačková s Reném Strauszom mlčať. Pri domovej prehliadke im bolo zaistených 6 notebookov, jeden mobil a občiansky preukaz na meno Mário Rehák.

​Polícia mala údajnú zločineckú skupinu v merku už celé mesiace, trasovala jej činnosť a dokonca vyčíslila presné sumy, ktoré sa mali obchodovania s drogami týkať. Zločinci sa mali za roky svojej činnosti obohatiť o milióny eur, ktoré medzi nimi delila údajná hlava zločincov T.G.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 04:35