Gréckokatolícky kňaz sa na víkendovej bohoslužbe poriadne rozohnil (ilu)facebook.com/Katka Majernikova
StoryEditor

VIDEO Kňaz na východe vynadal veriacim: Co vam pare? O 6:00 je liturgia a vy idete 6:10 na službu?

ros03.10.2021., 11:00h
Hlavnou témou nedeľnej omše na východe bola najmä dochvíľnosť. Kňaz okrem toho veriacich tiež upozornil, že síce meškajú do kostola, no domov utekajú ako prví.
Lajkuj Brainee.sk na

Gréckokatolícky kňaz sa na víkendovej bohoslužbe poriadne rozohnil. Vyčítal veriacim, že meškajú do kostola. Samozrejme, omšu slúžil v typickom východniarskom dialekte.

„Viete čo je dochviľnosť? Že keď je služba o šestej a ty prídeš o 6:02 a ešte chceš ísť na spovic a chceš potom povedac fararovi: Čo meškala služba? Co vam pare? Prepáčte teraz, o 6:00 je liturgia a vy idete o 6:10 na službu? Však je neplatná!“ Kričal vo videu, ktoré bolo zverejnené na Facebooku.

„Autobus ide o 06:00 a vy už o 5:45 ohovárate pri autobusovej zastávke. Je to normálne? Áno, môžete sa na mňa hnevať koľko chcete, aspoň budem mať robotu, keď budem rozhrešovať,“ vyčítal ďalej veriacim. Samozrejme, nezabudol poukázať na povrchnosť ľudí.

Okrem toho tiež kritizoval povrchnosť vo veriacich. „Však som prišou, čo ešce chceš?“ Video sa na Facebooku stalo virálnym. Doposiaľ si ho pozrelo 73-tisíc užívateľov. Viacerí z nich si prejav farára pochvaľovali, mnohí poukazovali na to, že určite nie je triezvy. Ďalší tvrdili, že bol jeho prejav na duchovného príliš tvrdý.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 14:37