StoryEditor
Získala šesť michelinských hviezd, nemala základné vzdelanie, ako mladá sa starala o ošípané. Prečo sa na ňu zabudlo?
25.03.2023, 13:00
Získala šesť michelinských hviezd, nemala základné vzdelanie, ako mladá sa starala o ošípané. Prečo sa na ňu zabudlo?:
1/5Eugénie Brazier (alebo Mère Brazier), známa ako „matka francúzskej kuchyne“, nikdy nedokončila základnú školu.Twitter/ Semasocialnews/
2/5Po prvej svetovej vojne začala Brazier, už ako ostrieľanejšia kuchárka, pracovať v kuchyni Mère Filloux.Wikipedia/
3/5Skromná kuchárka odmietla dokonca aj prestížny Rad čestnej légie, najvyššie francúzske vyznamenanie za zásluhy.Twitter/onthisdayshe/
4/5V roku 1928 otvorila druhú reštauráciu, tiež nazývanú La Mère Brazier, s farmou a kuchárskou školou.Twitter/jeffreyguterman/
5/5Jedna z jej reštaurácií, momentálne dvojhviezdičková La Mère Brazier, funguje dodnes pod vedením šéfkuchára Mathieua Viannaya.Twitter/ Todaynewsupdate/