Unsplash/V T
StoryEditor

Skvelá správa z Francúzska. Krajina umožní lesbickým párom a slobodným ženám asistovanú reprodukciu

TASR29.06.2021., 14:35h
Francúzsko v utorok prijalo nový zákon o biotike, v rámci ktorého umožní prístup k asistovanej reprodukcii (MAR) slobodným ženám a lesbickým párom, informovala agentúra AFP.
Lajkuj Brainee.sk na

Francúzsko sa tak stane jedenástou z 27 krajín Európskej únie, ktorá umožní slobodným ženám a lesbickým párom prístup k asistovanej reprodukcii. Pripojí sa ku krajinám ako Holandsko, Belgicko, Luxembursko, Dánsko, Švédsko, Fínsko, Írsko, Španielsko, Portugalsko a Malta.

Okrem toho majú túto možnosť v rámci Európy aj ženy vo Veľkej Británii a Islande. Niekoľko členský štátov EÚ povoľuje využitie asistovanej reprodukcie slobodným ženám, ale nie lesbickým párom.

Takýmito krajinami sú napríklad Bulharsko, Chorvátsko, Cyprus, Estónsko, Grécko, Maďarsko a Lotyšsko. Na druhej strane Rakúsko povoľuje asistovanú reprodukciu lesbickým párom, avšak nie slobodným ženám.

Taliansko je jednou z mála európskych krajín, ktorá nepovoľuje asistovanú reprodukciu ani slobodným ženám, ani lesbickým párom, uvádza AFP.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/lgbti, menuAlias = lgbti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 16:33